Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 18/02/2020
Traducció automàtica

Vista des de CC

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Mobilitat, Policia Local Dimarts, 23 de gener de 2018

Millora de manera important l’accidentalitat viària a Esparreguera

El nombre d’accidents s’ha reduït el 2017 un 5%, però el que és més destacable és la retallada en el nombre de víctimes registrades, en un 38% menys

Per quart any consecutiu, al 2017 no hi ha hagut víctimes mortals en accidents de trànsit a les vies urbanes d’Esparreguera. L’any 2017 s’han produït a Esparreguera un total de 118 accidents de trànsit, gairebé un 5% menys que l’any anterior, quan se’n van produir 124. Josep Sánchez, inspector cap de la Policia Local, explica que “per a la Policia Local el més important no és la reducció del nombre d’accidents, sinó el descens del nombre de víctimes, és a dir, les persones afectades en el sinistre”.

El nombre de lesionats, és a dir, de víctimes, també s’ha reduït notablement, així com la seva gravetat, totes lleus, passant de 63 l’any 2016 a 40 el 2017, i de 2 víctimes greus el 2016 a cap el 2017.

Les del 2017, juntament amb el 2015, són les millors xifres d’accidentalitat de la sèrie històrica d’aquesta dècada. La millora és sobretot notable a la carretera de Mas d’en Gall, on s’han obtingut els millors registres dels darrers 12 anys. L’any 2017 hi ha hagut 2 accidents amb dos ferits lleus, la qual cosa contrasta enormement amb els 19 accidents amb 24 ferits lleus de l’any 2016. L’inspector cap de la Policia Local atribueix aquesta millora “tant al reasfaltat de la carretera i el nou peraltat del revolt on hi havia més concentració d’accidents com a les mesures de seguretat o a la conscienciació dels conductors”.

Un dels punts més conflictius és l’antiga carretera, és a dir, l’eix de les avingudes de Francesc Macià i Francesc Marimon, que concentren el 61% dels accidents que es varen registrar el 2017 a Esparreguera, una circumstància lògica si es té en compte el gran volum de circulació que pateix aquesta zona de la vila.

D’altra banda, actualment s’està elaborant el Pla Local de Seguretat Viària, que està redactant una empresa externa en col·laboració amb l’Ajuntament, la Policia Local i el Servei Català de Trànsit i que s’espera que estigui acabat a principis de febrer. Aquest pla, per exemple, ha detectat algun punt conflictiu, com ara la cruïlla de Jocs Olímpics amb el Passeig del Castell pel nombre d’atropellaments que s’han produït en un període de quatre anys, i per tant proposarà solucions per minimitzar aquesta incidència viària. En qualsevol cas, durant el 2017, no s’ha detectat cap punt “negre”, és a dir, cap punt de concentració d’accidents.

Carretera de Mas d'en Gall