Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 21/01/2020
Traducció automàtica

Parc de la vila

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Via pública Dimecres, 24 de gener de 2018

El Parc de la Vila llueix una imatge molt millorada després de les actuacions realitzades

Després d’una important repoblació d’arbres al Parc de la Vila, les actuacions de millora i manteniment ja han acabat. La imatge que ofereix ara el Parc és una altra molt diferent, tot i que els canvis es faran més evidents a la primavera

Rogeli de la Cruz, regidor d’Urbanisme, assegura que “la millora estètica es veurà a partir de la primavera vinent i que l’Ajuntament ha optat per espècies vistoses, que ofereixin diferents tonalitats, com també per arbres que contribueixen a reomplir el paisatge”. El fort vent que va bufar els primers dies de mes va tirar alguns arbres acabats de plantar, però ràpidament es van reparar les conseqüències.

La millora i la dignificació del Parc de la Vila ha estat una de les apostes del Govern municipal que, al llarg del mandat, hi ha fet diferents actuacions, i el regidor assegura que ja no es farà cap més de gran envergadura al parc. Totes aquests actuacions estaven recollides com a millores en el plec de condicions de l’adjudicació del contracte de la jardineria municipal, que recau sobre la Fundació per a la Inserció Laboral. L’Ajuntament s’ha fet càrrec dels 25.000 euros de la compra dels arbres.

Un cop enllestides les millores al Parc de la Vila, començarà a notar-se la contractació externa de part de les tasques de la jardineria municipal en altres indrets d’Esparreguera. En el pressupost d’aquest 2018, aprovat el passat 20 de desembre, hi ha una partida de 30.000 euros per la compra de plantes i la intenció és que, a la primavera vinent, les àrees enjardinades del municipi tinguin una imatge molt més acolorida.

Rogeli de la Cruz explica que en el futur es tindrà en compte un factor que s’ha pogut comprovar: un cop es planten espècies petites, acostumen a desaparèixer algunes perquè hi ha persones que les sostreuen. El regidor afirma que no és una llegenda urbana i que ja està prevista la reposició puntual en cas que passi alguna situació incívica d’aquest tipus.

Les millores en el Parc de la Vila són visibles

Parc de la Vila

Parc de la Vila

Parc de la Vila