Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 21/11/2019
Traducció automàtica

Can Paloma i Monestir

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Hisenda, Política Divendres, 26 de gener de 2018

El Govern municipal i Ciutadans escenifiquen l’acord pels pressupostos de 2018

El nou pressupost fa augmentar la despesa social, que serà superior als dos milions, i preveu que la meitat del capítol d’inversions es concreti mitjançant un procés participatiu

El pressupost de l’Ajuntament d’Esparreguera per a l’exercici 2018 és en vigor des d’ahir, quan va ser publicat al Butlletí Oficial de la Provincia. Coincidint amb això, l’equip de govern (PSC i ICV) i Ciutadans, van oferir una roda de premsa per explicar les grans línies dels comptes municipals per aquest any i per donar a conèixer les claus de l’acord que va permetre la seva aprovació en el darrer ple de 2017, el passat 20 de desembre. Aleshores el Partit Popular també va donar suport a aquests pressuposts, mentre que CUP, PDeCAT i Esquerra Republicana van votar-hi en contra.

A la roda de premsa d’ahir l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, va parlar de “normalitat institucional” a l’hora de destacar que “durant el mandat s’han aprovat tres pressupostos en temps i forma, superant etapes anteriors de comptes prorrogats i d’incertesa” i, en aquest sentit, va “agrair a tots els grups de l’oposició el seu vot favorable per tirar endavant els pressupostos en diferents moments al llarg de mandat”. Tot i això, l’alcalde Rivas va lamentar no haver pogut sumar més suports als nous pressupostos davant la situació política que està vivint Catalunya i el que va qualificar com a “política de blocs artificial” que s’està imposant al consistori.

Per la seva part, el primer tinent d’alcalde, Emmanuel Ortí va assegurar que el nou pressupost “dóna continuïtat a les polítiques definides al Pla d’Actuació Municipal (PAM) i és més d’esquerres que els anteriors, donat que posa l’accent encara més en les polítiques socials”. En aquest sentit, Ortí va recordar que en el nou pressupost “la despesa social augmenta gairebé 89.000 euros i serà superior als dos milions, xifra que representa més d’un 9% del pressupost de la corporació i un augment respecte el pressupost anterior del 7’7%”.

El regidor d’Hisenda, Rogeli de la Cruz va donar detall de l’estructura d’ingressos i despeses del nou pressupost. Pel que fa a les despeses, De la Cruz va destacar que com a conseqüència de l’encomana de gestió de la Residència Can Comelles el capítol 1, de Personal, es veu reduït gairebé un 11% i se situa en 10 milions d’euros, mentre que el capítol 2, de Despesa de Bens, Serveis i Transferències corrents, augmenta un 19,18% i assoleix els 10,7 milions d’euros. En el capítol d’inversions, el regidor De la Cruz va posar de relleu la consignació de 200.000 euros en el nou pressupost de cara a dur a terme, per primera vegada a Esparreguera, un procés de pressupostos participatius.

Finalment, el regidor i portaveu del grup municipal de Ciutadans, Josep Maria González, va intervenir destacant la “voluntat del seu partit d’arribar a acords per incidir en la política municipal més enllà de la política de blocs”. González va recordar que el suport del seu partit als pressupostos “va començar amb el vot favorable que el passat mes de maig vam donar a l’encomana de gestió de Can Comelles” i que, al mes d’octubre passat, també es va veure reflectit en l’aprovació de les ordenances municipals. El regidor González va manifestar que aquest suport a les ordenances, mitjançant les noves bonificacions acordades, contribuirà a augmentar la despesa social al municipi, tot i que per al portaveu de Ciutadans “l’aspecte més important que els ha portat a donar suport als pressupostos municipals ha estat la inclusió del Pla Local d’Habitatge, com a iniciativa estratègica de cara a millorar les polítiques d’habitatge a Esparreguera”.


Notícies relacionades
L’Ajuntament d’Esparreguera aprova el pressupost de 2018


Tota la informació sobre el pressupost 2018
Pressupost municipal 2018

Roda de premsa per explicar el pressupostos municipals 2018