Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 19/10/2019
Traducció automàtica

Vista 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Can Comelles, Serveis Socials Dimarts, 30 de gener de 2018

Posicions enfrontades sobre l’encomana de gestió de la residència de Can Comelles

El govern municipal defensa la gestió que Sumar Acció Social està fent a la residència de Can Comelles, després que Esquerra Republicana i la CUP hagin presentat un contenciós administratiu que ha estat admès a tràmit

La regidora de Serveis Socials, Maria Vallejo, considera que les acusacions de manca de transparència són absolutament falses i ha tornat a insistir que l’encomana no ha estat una licitació, sinó un conveni interadministratiu, que suposa encarregar la gestió mantenint la titularitat i la propietat de la residència. En declaracions a Ràdio Esparreguera, Vallejo ha assegurat que “abans de decidir fer el conveni amb Sumar, vàrem buscar altres opcions, per poder comparar”.

Maria Vallejo ha recordat que “és clar que, com defensa la CUP, hi ha municipis que fan encomanes de gestió a empreses municipals. Però no val dir veritats a mitges: es tracta d’empreses municipals que ja estaven creades abans que entrés en vigor la LRSAL, llei que ara no ho permet”. La Regidora de Serveis Socials també ha reiterat que, en cap cas, s’ha perdut el control de la residència i ha recordat que el conveni està en continua revisió, ja que cada mes es celebra una comissió tècnica que en fa el seguiment i cada dos mesos es fa una reunió política.

Sobre els treballadors de la residència, Maria Vallejo ha explicat que s’ha contractat una persona més i que s’ha ampliat la jornada a dues treballadores, s’han fet canvis d’horaris per reforçar el torn d’infermeria de dia, s’ha augmentat la plantilla d’auxiliars i s’ha introduït un servei nocturn de bugaderia i un de manteniment propi durant tres dies a la setmana.

ERC i la CUP presenten un contenciós administratiu

Esquerra Republicana i la CUP s’han unit per presentar un contenciós administratiu contra l’encomana de gestió de la residència de Can Comelles, un expedient que ha estat admès a tràmit. I això després que un recurs de reposició anterior, presentat per tots dos partits, fos desestimat. Montserrat Vilardosa, portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament d’Esparreguera, ha declarat a l’emissora municipal que “la resposta que ens han donat no té cap fonamentació jurídica. Hem cregut que cal donar aquest pas, per tal de garantir els drets socials i laborals dels treballadors i un servei transparent i de nivell”.

Els dos partits consideren que no es pot encomanar la gestió d’un servei municipal a una empresa pública que, com a mínim, no sigui propietat de l’ajuntament en un 80%. La portaveu d’Esquerra Republicana ha dit que el fet que no hi hagi jurisprudència sobre la qüestió podria despertar l’interès judicial i accelerar una sentència.

Per part de la CUP, la portaveu, Raquel Montoya, ha explicat que el partit s’ha decidit a presentar aquesta denúncia conjunta amb Esquerra Republicana convençuts que cal recuperar la gestió directa de la residència de Can Comelles per part de l’Ajuntament. “Sempre hem estat en contra de desfer-nos del control. Apostem per la gestió pública directa perquè és la que garanteix més control i un servei digne”.

L’encomana de gestió de la residència de Can Comelles va entrar en vigor l’1 de juliol de 2017, fa gairebé set mesos, i segons Raquel Montoya no està funcionant tant bé com defensa el govern municipal.

Inversions de 350.000 euros

A la residència de Can Comelles s’han dut a terme, des de l’entrada en vigor de l’encomana, inversions que sumen un total de 350.000 euros i que es detallen a continuació:

1 Tendal per a la Residència Nova, al passadís de la zona de la capella
1 Pèrgola de Fusta 5x5.4
30 Llits articulats amb barana i capçals
30 Matalassos de viscoelàstica amb doble funda
30 Tauletes de nit
30 Taules de 90x90x77
50 Cadires Geriàtriques
3 Sofà Geriàtric de tres places
20 Butaques geriàtriques
1 Sanejament de l’edifici de la residència vella: sanejament d’humitats, sala noble, arranjament de les basses de la Residència Vella, pintura del passadís, etc.
1 Canvi de finestres i porticons de fusta de la Residència Vella
3 Mampares de dutxa de la tercera planta de la Residència Vella
1 Substitució de l’acumulador d’aigua calenta
1 Sistema d’alarmes de l’edifici de la Residència Vella
1 Sistema d’alarmes a l’annex de l’edifici de la Residència Vella
2 Cadires articulades
1 Recanvis grup electrogen de la Residència Vella
1 Tendals d'enfosquiment de la cúpula de la residència nova
1 Sistema de recirculació d'aigua de basses exteriors
1 Projecte millora del jardí exterior zona Residència Nova Projecte nou edifici annex a la Residència Nova. Unitat de demències
1 Sostenibilitat energètica/confort climatització espai capella antiga
1 Substitució de la bomba d’elevació d’aigües negres
1 Substitució del Sistema d'extinció d'incendis de la cuina
1 AACC a la zona de l’antiga capella

Residència Municipal de Can Comelles