Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 13/12/2018
Traducció automàtica

Piscina estiu

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Convivència Dimarts, 6 de febrer de 2018

Publicada l’edició 2018 de l’Observatori de Ciutadania i Migracions d'Esparreguera

La població estrangera puja per tercer any consecutiu a Esparreguera, després d’un descens continuat durant els anys més durs de la crisi econòmica

Amb dades provisionals del Padró Municipal a 1 de gener de 2018, l’Observatori de Ciutadania i Migracions indica que a Esparreguera hi ha 22.229 habitants, dels quals 1.762 són de nacionalitat estrangera. La xifra de residents d’origen estranger representa un 7,6% sobre la població total i suposa un creixement de 110 persones respecte de l’any anterior.

A Esparreguera hi conviuen un total de 62 nacionalitats estrangeres, algunes d’elles -com la siriana o l’eslovaca- representades per un sol individu. La més nombrosa és la marroquina, amb 737 persones, seguida de la romanesa, amb 227. El 7,6% de població estrangera a Esparreguera es situa, tot i així, molt per sota de la mitjana comarcal, que és del 9,7%, i de Catalunya, on és del 14,4%.

Una altra dada que ofereix l’Observatori de Ciutadania i Migracions és la població esparreguerina amb nacionalitat espanyola que s’ha desplaçat a viure a l’estranger: són un total de 422 persones, de les quals 31 ho varen fer l’any passat a països com França, Alemanya, Dinamarca, Brasil o Cuba.

La taxa de natalitat a Esparreguera és del 8,7 per mil, el que suposa un augment interanual de l’ 1,2%. Entre la població de nacionalitat espanyola, però, la natalitat se situa per sota de la mitjana, essent d’un 8,3 per mil; mentre que entre les persones de nacionalitat estrangera puja fins al 13,6 naixements per cada mil habitants.

L’observatori de Ciutadania i Migració és un estudi que es va començar a elaborar al 2012 per aprofundir en el coneixement de les característiques del fet migratori i per poder planificar les polítiques locals i les estratègies d'intervenció. La regidora de Convivència, Olímpia Sánchez, ha explicat en declaracions a l’emissora municipals que “permet extreure moltes dades per preveure futurs fenòmens demogràfics, com per exemple els canvis a la piràmide d’edats o l’evolució de la natalitat”. La regidora també ha destacat que “la població estrangera està distribuïda per diferents barris del municipi, cosa que afavoreix la convivència”.

L’Observatori de Ciutadania i Migracions és una eina estadística i d’interpretació que vol ajudar a conèixer la realitat social de la vila i implementar un model intercultural de ciutat que tingui en la convivència i la relació entre persones de diferents contextos culturals la seva fortalesa.


Veïns i veïnes d'Esparreguera al carrer dels Arbres