Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 25/01/2020
Traducció automàtica

Gegants

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Policia Local Dijous, 8 de febrer de 2018

Els fets penals coneguts han crescut un 10% a Esparreguera durant el 2017

Segons les dades de seguretat que ha fet públiques l’ajuntament d’Esparreguera, al 2017 es varen produir 86 fets penals més que al 2016, passant de 854 a 940

Els robatoris amb força a domicili creixen un 11%, passant de 56 a 62 en un any, i els robatoris amb violència i/o intimidació augmenten un 94% i passen de 18 a 35. L'inspector cap de la Policia Local, Josep Sánchez, ha explicat en declaracions a Ràdio Esparreguera que "també s'han incrementat els delictes en l'àmbit de la llar, incloent-hi la violència de gènere" i ha afegit que, a nivell general, "la delinqüència cada cop és menys una qüestió local i més un problema nacional i fins i tot internacional. En molts casos, es tracta de grups organitzats que es mouen per tot el territori".

Una altra tipologia que s’ha incrementat de manera molt important són les estafes, que han passat de 84 a 126 en un any. S’atribueix sobretot a l’increment de l’ús d’internet i als càrrecs a targetes per compres no realitzades. També s’han incrementat les denúncies per danys, que han passat de 103 al 2016 a 159 al 2017.

En canvi hi ha tipologies que baixen de manera notable, com els robatoris amb força a establiments o a empreses, que es redueixen un 75%.

El centre de la vila va concentrar el 51% dels fets penals coneguts durant el 2017, essent el barri de Can Comelles el que s’emporta el percentatge més baix, un 3,3%. Hi ha barris que experimenten un increment important dels fets penals, com és el cas de La Plana, que ha passat de 38 a 69, un 82% més, tenint en compte tots els tipus de delictes contemplats. En canvi, percentualment, La Plana concentra poc més del 7% del total del municipi. La majoria de barris en situen en una forquilla que va del 3 al 7% del total de delictes.

Més informació:

En aquest enllaç es pot consultar tot l’informe de dades de seguretat corresponent al 2017

Caserna de la policia local d'Esparreguera