Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 13/11/2018
Traducció automàtica

Faroles Plaça Esglèsia

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Serveis Socials Divendres, 9 de febrer de 2018

La targeta de compra de Serveis Socials ja està en marxa

Dues-centes famílies usuàries dels ajuts per aliments han obtingut la targeta de compra, que els permet complementar el lot que ja rebien i incorporar productes frescos, lactis i d’higiene

La filosofia de la targeta de compra és garantir una alimentació més equilibrada i variada a les famílies usuàries dels serveis socials. I és que el sistema de lots, fins fa poc vigent, patia una limitació important, en incloure bàsicament aliments secs i de llarga durada.

El supermercat Caprabo, escollit mitjançant contracte negociat, és l’establiment que centralitza aquest nou programa, que s’ha estat gestant durant molt temps. Dues-centes quaranta-quatre famílies han demanat la targeta, de les quals 200 ja l’han obtinguda i 44 han vist la petició o bé denegada o bé pendent d’esmenes.

Aprofitant el canvi de sistema, els Serveis Socials municipals estan fent una revisió de la situació de les famílies. S’espera que en els propers dies augmenti el nombre de sol·licituds, ja que fins a la implementació d’aquest canvi l’ajuntament prestava el servei a 333 beneficiaris.

Cada targeta de compra és carregada mensualment amb una xifra econòmica acumulable i el seu ús deixa fora alguns productes, com per exemple les begudes alcohòliques o els aliments per animals. La regidora de Serveis Socials, Maria Vallejo, ha explicat a l’emissora municipal que “un dels principals beneficis és que les famílies aniran a comprar al supermercat amb la seva targeta, com qualsevol altra persona. Ningú sabrà quina és la seva realitat econòmica. Qualsevol, en aquesta situació, agrairia que no li posin l’etiqueta”.

El sistema coexistirà amb els lots d’aliments per les persones que ho desitgin, ja que la seva eliminació suposaria renunciar als productes que arriben del Programa d’Ajuda de la Unió Europea. Els lots, però, passaran en el futur a ser mensuals.

La targeta moneder permetrà adquirir productes frescos