Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 21/01/2020
Traducció automàtica

Vista des de MDG

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Polítiques d'Igualtat Dimecres, 21 de febrer de 2018

El Ple d’aquesta tarda debatrà dues mocions sobre la vaga feminista del 8 de març

Els dos grups del govern municipal, el PSC-CP i ICV-EUiA-E, recolzen la vaga de dues hores que han convocat els dos sindicats majoritaris, UGT i CC.OO., per al 8 de març, Dia Internacional de les Dones, mentre que la CUP defensa una aturada de 24 hores com una jornada de vaga general

La portaveu del PSC i regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Esparreguera, Maria Mas, assegura que “la vaga vol donar visibilitat a la bretxa salarial que pateixen les dones, als salaris de misèria i també a les violències masclistes. Els sindicats UGT i CC.OO. consideren que aquest 8 de març s’ha de fer un pas més enllà de mobilitzacions i manifestacions, i amb aquesta finalitat, convoquen una jornada d’aturades parcials per denunciar les discriminacions que estan patint les dones per accedir al mercat laboral i una vegada a dins, la bretxa d'oportunitats que existeix".

Les aturades seran de dues hores en les hores centrals del matí i la tarda, fórmula que s'ha adoptat per garantir l'èxit de la convocatòria, donar-li "cobertura legal", facilitar la negociació dels treballadors que ho vulguin consensuar amb les empreses per sumar-s'hi, i "donar impuls polític a la reivindicació".

D’altra banda, el grup municipal de la CUP d’Esparreguera presenta aquesta tarda una altra moció de suport i d’adhesió a la vaga feminista del Dia Internacional de la Dona. La portaveu i regidora de la CUP, Raquel Montoya, destaca que “es tracta d’un text que secunda una vaga d’un dia, que comparteix els arguments exposats per un altre sindicat, com és la CGT, que també defensa l’aturada general del 8 de març. Una aturada parcial de dues hores no té sentit, ja que no permet visualitzar el que s’està demanant ni facilita la participació en els actes convocats per la vaga”.

Malgrat ser una vaga feminista, Montoya té molt clar que els homes també es poden sumar a l’aturada, encara que el protagonisme aquell dia ha de recaure en les dones.

Aquest matí, en declaracions a l’emissora municipal durant la seva participació en el programa Línia Directa, la portaveu socialista Maria Mas ha mostrat la predisposició a unificar les dues mocions sobre el Dia Internacional de la Dona, en la reunió prèvia de la Junta de Portaveus, i ha dit que, si no s’aconsegueixen fusionar els textos, el PSC estudiaria donar suport a la moció de la CUP, tot i que demanant alguns canvis en el contingut, que no ha volgut avançar.

Documentació a descarregar

A continuació podeu descarregar la documentació relacionada amb aquesta notícia:

Manifestació amb motiu del Dia Internacional de la Dona