Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 19/10/2019
Traducció automàtica

Vista des de CC

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Polítiques d'Igualtat Dijous, 8 de març de 2018

Les reivindicacions del 8-M concentren més de 200 persones a Esparreguera

La concentració ha tingut lloc a la plaça de l’Ajuntament, en una jornada marcada per la vaga feminista d’aquest 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Durant la concentració s’han pogut veure diferents eslògans i s’han escoltat tres manifestos, un d’institucional, un conjunt dels sindicats CC.OO. i UGT i un del CDR Esparreguera reclamant la igualtat de les dones

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Esparreguera, Maria Mas, ha llegit l’institucional, un manifest que ha elaborat la Diputació de Barcelona per al sector municipal, ja que aquest cop no n’hi ha hagut un d’unitari amb la Generalitat de Catalunya.

Però a la plaça de l’Ajuntament se n’han escoltat dos més. El de CC.OO. i UGT que l’han llegit conjuntament dues treballadores municipals, en representació d’aquests dos sindicats majoritaris.

I finalment el CDR Esparreguera, que portava una visible pancarta de crítica a la vaga parcial de dues hores convocada pels sindicats majoritaris, ha llegit el darrer manifest. En acabar la seva lectura, des del CDR s’ha fet una crida a desfilar pels carrers del centre de la vila sota el lema “Sense les dones no hi ha revolució”, que ha tingut la resposta d’unes 150 persones, entre elles molts joves estudiants.

També s’ha pogut veure a la plaça de l’Ajuntament una exhibició de balls de bastons a càrrec de membres femenines de la Colla Bastonera del Montserratí

Acció reivindicativa de l’Escola Cooperativa El Puig
Alumnes de quart d’ESO de l’Escola Cooperativa El Puig han dut a terme avui una acció reivindicativa per conscienciar les violències, físiques o d’altres tipus, que en ocasions s’efectuen contra les dones de manera fins i tot inconscient.

Al carrer Balmes, a la vora de la plaça de l’església, han pintat un mural amb el rostre d’una dona i han demanat als vianants que li llencessin pilotes sucades amb pintura. A les persones que tiraven la pilota se’ls preguntava: per què li has llençat a la noia? I en algun cas han contestat: per què m’heu dit que ho fes. I a partir d’aquí s’ha fet una reflexió al llarg de tot el matí. El projecte ha sorgit a partir d’una conversa escolar sobre la violència.

La professora Núria Matas ha acompanyat els alumnes de l’Escola Cooperativa El Puig en aquest projecte i aquest matí estava amb ells al carrer Balmes, tot i que el protagonisme el tenien els alumnes. El que ha sobtat de l’experiència ha estat la reacció d’algunes de les persones que han acceptat col·laborar en el projecte. Hi ha hagut reaccions diverses i, sobretot, sorpresa per part d’alguns participants quan s’ha qüestionat la seva actuació.

Més de 200 persones s'han aplegat a la plaça de l'Ajuntament

A la plaça de l'Ajuntament s'han pogut veure diferents missatges

El CDR ha fet una crida a manifestar-se pels carrers del centre de la vila

Exhibició de balladores de la Colla Bastonera del Montserratí