Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 19/10/2019
Traducció automàtica

Font i campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política, Societat Dilluns, 26 de març de 2018

L’Ajuntament d’Esparreguera està redactant una nova ordenança de civisme

El govern municipal vol aprovar una nova norma que reguli la convivència abans d’acabar el mandat, substituint el text ara vigent, que data de 2007. Ja s’ha proposat un text de partida, que és obert a esmenes i incorporacions per part de tots els grups municipals

La regulació dels orins dels gossos, dels drets de reducció de l’import de les multes o dels jocs de pilota són algunes de les principals novetats que vol incorporar aquesta ordenança. Segons ha dit Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera, en declaracions a l’emissora municipal “volem establir que les bonificacions del pagament només es puguin aplicar si la persona denunciada reconeix els fets. És important que es reconegui el mal ús dels elements públics o els mals comportaments”.

Segons diu Emmanuel Ortí, portaveu d’ICV a l’Ajuntament d’Esparreguera i primer tinent d’alcalde, “la prioritat és arribar a un consens, per tal que l’ordenança no s’hagi de modificar si canvia el govern municipal. Estem en una fase molt inicial i la negociació serà llarga, però esperem que acabar-la i aprovar-la abans de finalitzar el mandat”.


Reaccions dels grups de l’oposició

La CUP refusa part del contingut, que considera massa estricte, fins i tot en aspectes de l’ordenança que procedeixen de l’anterior redactat. Al partit li preocupen l’article 7, sobre l’exercici de la mendicitat, i l’apartat que prohibeix enganxar adhesius i cartells en elements públics. Aleix Escursell, regidor de la CUP, ha dit en declaracions a Ràdio Esparreguera que “hi ha un dèficit de cartelleres i el que fan les entitats és enganxar on poden els cartells que difonen les seves activitats. Si el text tira endavant, podrien haver de fer front a sancions”.

El PDeCAT ha fet una consulta a militants i simpatitzants per conèixer quins temes preocupen en matèria de civisme i convivència. Fruit d’aquesta tasca, el partit ha demanat al govern municipal que els inclogui en l’ordenança que s’està negociant: des dels jocs de pilota a la circulació dels patinets. Joan Paül Udina, portaveu del Partit Demòcrata, afirma que “no es tracta de prohibir, sinó de regular. Al text que se’ns ha donat li manquen alguns aspectes, que hem volgut fer veure i puntualitzar”.

Per la seva banda, Ciutadans considera positiu el text presentat i demana que aquest no sigui buidat de contingut durant les negociacions. Josep Maria González, portaveu del partit, ha dit que “ha de recollir quants més detalls millor, per evitar que sigui interpretable. Hauria de ser també un text al més consensuat possible, ja que a les eleccions de 2019 podrien haver modificacions de la composició del govern”.

Esquerra Republicana manifesta el seu rebuig a una ordenança de civisme híper-reguladora, considerant que determinades qüestions es poden tractar en ordenances específiques. El president de la formació a la nostra vila, Alfons Puche, ha dit en declaracions a l’emissora municipal que “correm el risc de convertir l’ordenança en una mena de quarto dels mals endreços on intentem regular-ho tot. Volem una ordenança comprensible i consensuada”.

Finalment, el portaveu del Partit Popular, Carlos García, es congratula de la possibilitat d’actualitzar i millorar l’ordenança, però també diu que “no val la pena fer aquesta tasca si després no s’aplica”. Carlos Garcia demana que, sempre que es pugui, el règim sancionador estableixi diferències entre infraccions lleus, greus i molts greus.

L'ordenança vol regular la convivència a la vila