Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 21/01/2020
Traducció automàtica

Faroles Plaça Esglèsia

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Policia Local Divendres, 6 d'abril de 2018

La Policia Local col·labora en una nova campanya del Servei Català de Trànsit

Es tracta d’una nova campanya preventiva de controls intensius de transport escolar i de viatgers que es va iniciar el passat dimecres i que serà vigent fins aquest diumenge

Anna Pintó, responsable de Gestió i Planificació de Seguretat Viària del Servei Català de Trànsit, ha destacat en declaracions a Ràdio Esparreguera que "l’índex de mortalitat a les carreteres s’ha disparat durant el primer trimestre d’aquest 2018, ja que s’ha duplicat el nombre de víctimes mortals que es van registrar durant el mateix període del 2017, i per aquest motiu les campanyes de prevenció són necessàries”.

La campanya que es pot visualitzar aquests dies ja es va portar a terme dues vegades l’any passat, concretament als mesos de maig i novembre, durant les quals es van imposar un total de 216 denúncies.

Els agents vetllaran per garantir la seguretat en aquest tipus de transports controlant-ne sobretot les condicions administratives, del servei i dels vehicles. En concret, vigilaran si disposen d’una autorització administrativa específica per realitzar el transport; l’ús dels sistemes de seguretat passiva, com el cinturó de seguretat o els sistemes de retenció infantil; l’incompliment de les parades o itineraris fixats; si es viatja amb un acompanyant de transport escolar o cap a centres d’educació especial; i si es reserva les places pròximes a les portes de servei a persones de mobilitat reduïda.

Així mateix, i quant a les condicions dels vehicles, es denunciaran aspectes com realitzar un servei amb un vehicle de més antiguitat de la màxima permesa, l’incompliment de les prescripcions tècniques sobre l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda, l’incompliment de l’obligació de subscriure les assegurances preceptives, disposar d’una fitxa tècnica sense segell de transport escolar; disposar d’una fitxa tècnica sense revisió tècnica ordinària vigent; o bé no disposar del rètol indicatiu de transport escolar.

El cinturó, obligatori i sempre ben cordat

El Servei Català de Trànsit recorda que estan obligats a portar el cinturó de seguretat el conductor i els ocupants dels vehicles, degudament cordats, tant per circular per les vies urbanes com interurbanes. No utilitzar adequadament el cinturó és una infracció greu, que comporta una multa de 200 euros, però no suposa una pèrdua de punts. Només es detreuen punts, un total de 3, si l’infractor és el conductor.

També cal esmentar que no tenir instal·lats en el vehicle els cinturons de seguretat és una infracció molt greu, que comporta una sanció de 500 euros.

Una mesura d’autoprotecció que salva vides

Utilitzar aquest sistema de seguretat passiva com a mesura d’autoprotecció garanteix una mobilitat amb menys riscos:
- En un accident, l’ús del cinturó redueix el risc de morir un 75%. El seu ús combinat amb el coixí de seguretat, si el vehicle en porta, redueix el risc de morir un 80%.
- En cas de bolcada o gir brusc, l’ús del cinturó és fonamental. No portar-lo ben cordat multiplica per 25 el risc de patir lesions greus o mortals.

Aquesta acció és la cinquena campanya preventiva i integral que es fa aquest 2018, després de les ja realitzades de seguretat passiva, de drogo-alcoholèmia, de camions i furgonetes, i de distraccions i respecte pels semàfors. En total, enguany es faran un total de disset campanyes preventives que incidiran en els principals factors de sinistralitat. La propera serà del 16 al 22 d’abril sobre les conductes de respecte vers els vianants.

Campanya preventiva de controls intensius de transport escolar i de viatgers