Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 13/07/2020
Traducció automàtica

OAC

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Mobilitat Dijous, 12 d'abril de 2018

La nova zona blava estarà en funcionament d’aquí a poques setmanes

La concessió ha estat adjudicada a l’empresa EYSA, Estacionamientos y Servicios, i podria entrar en vigor el proper 25 d’abril si no es presenten al·legacions

L’import de l’adjudicació és de 686.846 euros per al període 2018-2022 i suposa importants canvis en el servei. El principal és la introducció de mitja hora diària gratuïta per a tots els vehicles, gràcies a un sistema d’identificació de matrícules que permetrà comprovar de manera instantània si el mateix vehicle ja se n’ha beneficiat prèviament. Aquesta mateixa tecnologia eliminarà, per als usuaris que ho vulguin, la impressió i exhibició del tiquet, ja que uns lectors de matrícules detectaran automàticament si s’ha pagat i per quin període. El regidor de Mobilitat, Antoni Molar, ha dit en declaracions a l’emissora municipal que “els parquímetres experimentaran un canvi important i el servei serà molt millor i més còmode per l’usuari”.

La segona gran novetat és l’ampliació de l’horari de la zona blava a les tardes: començarà a les quatre i no a les cinc, com fins ara. D’altra banda, l’estacionament serà gratuït per als vehicles elèctrics i s’estudien millores als parquímetres que permetin, per exemple, pagar a través del telèfon mòbil.

La nova concessió suposarà també un canvi de model: mentre que abans l’empresa que prestava el servei era la que recaptava els diners i retornava un percentatge a l’ajuntament, ara la totalitat del que es recapti serà percebuda directament pel consistori, qui pagarà un preu d’adjudicació a l’empresa.

Ja que la nova concessió suposarà variacions importants en el servei, hi haurà un període transitori d’adaptació, mentre es du a terme el repintat de les places d’aparcament i la instal·lació de nous parquímetres. Es mantindran els mateixos treballadors que prestaven el servei per al concessionari anterior.

D’aquesta manera, acabaria la llarga concessió, actualment en pròrroga forçosa, que tenia l’empresa Dornier. Al concurs s’han presentat un total de quatre empreses i, segons ha dit el regidor Antoni Molar, el resultat, en quant a puntuacions, ha estat renyit.

L'actual zona blava d'Esparreguera experimentarà millores importants