Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 18/02/2020
Traducció automàtica

Faroles Plaça Esglèsia

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Mobilitat, Urbanisme Dimecres, 18 d'abril de 2018

La carretera de Can Sedó pateix una esllavissada de terra i pedres

Aquesta circumstància, motivada per les pluges dels darrers dies, manté una part de la via senyalitzada i amb tanques de protecció per evitar possibles problemes de trànsit

L’ajuntament d’Esparreguera ha de fer front a la reparació, tot i que en el futur aquesta carretera podria passar a titularitat de la Diputació. Rogeli de la Cruz, regidor d’Urbanisme, ha assegurat en declaracions a Ràdio Esparreguera que “l’esllavissada ocupa com a molt una quarta part d’un dels dos sentits de circulació de la carretera, concretament entre el pont d’Olesa fins a Can Sedó, però està en una situació complicada, en una corba, que dificulta la visibilitat del tram i per aquest motiu l’Ajuntament ha actuat ràpidament per prendre les mesures necessàries, pel que fa a la senyalització del tram afectat com a la instal·lació de tanques de protecció per a vehicles i per a vianants”.

La circulació només va quedar interrompuda per la instal·lació de les barreres o murs Jersey, que van haver de ser transportades per una grua de grans dimensions, però immediatament després es va obrir al trànsit, amb pas alternatiu i que es produeix amb fluïdesa.

Ja fa temps que l’ajuntament d’Esparreguera va demanar a la Diputació de Barcelona que es fes càrrec de la carretera, però a hores d’ara la titularitat continua sent del consistori municipal. I, per fer les obres de reparació de l’esllavissada, encara s’ha de tenir en compte una altra administració, la Generalitat de Catalunya i, concretament, l’Agència Catalana de l’Aigua, ja que és qui té la competència sobre la llera del riu.

Les característiques del terreny han fet que aquesta zona hagi patit episodis d’aquesta tipologia en els darrers anys, sobretot com a conseqüència de períodes de pluges fortes o continuades.

En aquest cas, l’asfalt afectat sembla que estaria completament descalçat i la perillositat ha portat l’ajuntament a fer una actuació provisional d’aïllament per evitar un enfonsament de la zona. La solució definitiva, però, podria perllongar-se, donada la complexitat de la reparació i la proximitat a la zona de gestió de l’ACA, l’Agència Catalana de l’Aigua.

Tanques de protecció a la carretera de Can Sedó. Foto: Quim Sitjà

Senyalització del tram afectat. Foto: Quim Sitjà