Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 21/01/2020
Traducció automàtica

cap1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Govern Obert, Participació Ciutadana Divendres, 20 d'abril de 2018

Dilluns es publicaran les propostes acceptades als pressupostos participatius

Una trentena de propostes passen el filtre tècnic del procés, al qual es varen presentar 107 peticions. Algunes han estat reagrupades i reformulades per passar a la fase de votació pública

Dilluns vinent, 23 d’abril, es publicaran a la plataforma decideix.esparreguera.cat les propostes que han estat acceptades. Per avaluar-les, una comissió tècnica les ha agrupat en les temàtiques de mobilitat, instal·lacions esportives, parcs i jardins, enllumenat, camins, obres i altres. Maria Mas, regidora de Planificació, Qualitat i Govern Obert, afirma que “si l’experiència es repeteix ja partirem d’una millor base i es podrà transmetre millor el concepte de pressupostos participatius. Cal dir que 30 propostes no vol dir que s’hagin descartat la resta; hi ha formulacions finals que en reagrupen fins a sis o set d’inicials”.

Núria Mayoral, cap del servei de Secretaria i Planificació de l’Ajuntament d’Esparreguera, ha estat una de les nou persones que han format part de la comissió tècnica avaluadora i ha explicat en declaracions a Ràdio Esparreguera que “hi ha hagut propostes que no s’ajustaven a allò que establien les bases, però algunes les hem pogut reformular i reagrupar. Sí que és cert que hi ha propostes que han quedat excloses, en la majoria dels casos perquè no eren inversions; però d’altres han quedat reconduïdes”.

Es tractava de propostes repetides o molt semblants entre elles. També s’ha detectat que hi havia propostes que demanaven diferents inversions en una sola i que s’han desglossat i agrupat amb altres; i que hi havia peticions que no eren de competència de l’ajuntament.

La comissió tècnica que les ha valorades ha estat formada per quatre persones de secretaria, planificació, qualitat i bon govern, una de comunicació, una de sistemes de la informació i tres d’urbanisme. No hi ha hagut intervenció política en la decisió.

La regidora Maria Mas ha dit també que les propostes que no han pogut entrar en la selecció no seran desades en un calaix, sinó que es tindran en compte per prendre altres decisions, com podrien ser, per exemple, de manteniment.

Dilluns es publicaran les propostes acceptades a través de la plataforma decideix.esparreguera.cat i a partir del 10 de maig, els empadronats a Esparreguera que tinguin més de 16 anys, podran votar-les fins a exhaurir el pressupost màxim de 200.000 euros. Aniran acompanyats d’un petit projecte.

La votació es farà de manera telemàtica mitjançant la plataforma web decideix.esparreguera.cat. Això no obstant, s'habilitarà un "punt de votació" amb accés a internet a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament d’Esparreguera.

Documentació a descarregar

A continuació podeu descarregar la documentació relacionada amb aquesta notícia:

Acte de presentació dels pressupostos participatius