Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 02/03/2021
Traducció automàtica

El llobregat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cooperació Divendres, 4 de maig de 2018

L’exposició Escoles d’altres mons torna a Esparreguera, 12 anys després

Aquesta mostra itinerant de cinquanta instantànies del fotoperiodista Kim Manresa ha visitat més de cent poblacions catalanes des que va ser inaugurada al 2006, justament a Esparreguera

A la vigència i la força de les imatges s’atribueix la longevitat d’aquesta exposició, un projecte de sensibilització que mostra imatges d’escoles, mestres i alumnes de 30 països d’arreu del món. El comissari és, des dels inicis, l’escriptor i periodista salvadorenc Carlos Ernesto García, qui ha explicat en declaracions a Ràdio Esparreguera que “dotze anys després, les fotografies cobren cada cop més actualitat, perquè la realitat en matèria d’educació continua essent la mateixa i colpeja 800.000 éssers humans que no poden anar a l’escola”. Per aquest motiu, els organitzadors, que en algun moment s’havien plantejat introduir canvis, finalment han mantingut la mostra de manera idèntica des de fa dotze anys.

"Escoles d'altres mons" acull 50 imatges escollides entre 30.000 fotografies de Kim Manresa i, tot i que és oberta al públic en general, se’n fa una especial difusió entre els centres educatius, ja que s’ha demostrat que es pot convertir en un excel·lent material de treball. Carlos Ernesto Garcia diu que “un dels objectius és posar en valor la nostra pròpia escola, a partir de la mirada d’altres escoles del món. Aprenem que només dues voluntats són les que construeixen l’escola, la d’aprendre i la d’ensenyar”. Una conclusió a la qual s’arriba a través d’imatges que mostren com una escola es pot improvisar sota un arbre, al carrer o en un pati.

Organitzada per la regidoria de Cooperació i Pau de l'Ajuntament d'Esparreguera amb el suport de la Diputació de Barcelona, es pot veure fins al 31 de maig a la Biblioteca Municipal l’Ateneu.

Més informació:
En aquest enllaç podeu escoltar l’entrevista que Ràdio Esparreguera ha fet al comissari de l’exposició, Carlos Ernesto García

L'objectiu de la mostra és sensibilitzar

Les 50 instantànies de Kim Manresa fa dotze anys que s'exposen arreu de Catalunya

La mostra va ser inaugurada al 2006 i Esparreguera va ser la primera vila que la va acollir