Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 19/10/2019
Traducció automàtica

Vista 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política, Societat Dimarts, 8 de maig de 2018

Esparreguera s’integra a la xarxa mundial Mayors for Peace

Dedicada a la promoció de la pau, aquesta associació d'àmbit internacional va ser creada l’any 1982 a iniciativa de l’aleshores alcalde d’Hiroshima, Takeshi Araki

La xarxa Alcaldes per la Pau està integrada per 7.578 viles i ciutats del món i Esparreguera ha estat una de les darreres a incorporar-se, sumant-se a les 200 poblacions catalanes i les 388 de tot Espanya que en formen part. L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, és un dels vicepresidents mundials i es situa al capdavant de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya, creada l’any 2014 amb el suport de l’Associació de Municipis de Catalunya. I és que Mayors for Peace, que té la seu a Hiroshima, s’organitza territorialment a petita escala, a fi de fer operatiu el funcionament d’una organització de nivell mundial.

Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera, ha explicat en declaracions a l’emissora municipal que va conèixer la iniciativa quan treballava al Parlament Europeu, a Brussel·les, i que es tracta d’una eina de difusió de la cultura de la pau. “Tenen una exposició itinerant que intentarem portar a Esparreguera i ofereixen la possibilitat de mantenir converses amb supervivents dels atacs nuclears d’Hiroshima i Nagasaki de 1945, a través d’Skype”.

Per incorporar-se com a vila membre d’aquesta organització, el ple municipal va aprovar una moció, el 15 de març de 2017, amb 10 vots a favor dels regidors de PSC, ICV i PP; 7 abstencions dels regidors de la CUP i el PDeCAT; i 4 vots en contra dels regidors de Ciutadans i Esquerra Republicana.

Document que certifica la incorporació d'Esparreguera a la xarxa