Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 17/07/2019
Traducció automàtica

La Passió

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política, Societat Dimarts, 8 de maig de 2018

Esparreguera s’integra a la xarxa mundial Mayors for Peace

Dedicada a la promoció de la pau, aquesta associació d'àmbit internacional va ser creada l’any 1982 a iniciativa de l’aleshores alcalde d’Hiroshima, Takeshi Araki

La xarxa Alcaldes per la Pau està integrada per 7.578 viles i ciutats del món i Esparreguera ha estat una de les darreres a incorporar-se, sumant-se a les 200 poblacions catalanes i les 388 de tot Espanya que en formen part. L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, és un dels vicepresidents mundials i es situa al capdavant de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya, creada l’any 2014 amb el suport de l’Associació de Municipis de Catalunya. I és que Mayors for Peace, que té la seu a Hiroshima, s’organitza territorialment a petita escala, a fi de fer operatiu el funcionament d’una organització de nivell mundial.

Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera, ha explicat en declaracions a l’emissora municipal que va conèixer la iniciativa quan treballava al Parlament Europeu, a Brussel·les, i que es tracta d’una eina de difusió de la cultura de la pau. “Tenen una exposició itinerant que intentarem portar a Esparreguera i ofereixen la possibilitat de mantenir converses amb supervivents dels atacs nuclears d’Hiroshima i Nagasaki de 1945, a través d’Skype”.

Per incorporar-se com a vila membre d’aquesta organització, el ple municipal va aprovar una moció, el 15 de març de 2017, amb 10 vots a favor dels regidors de PSC, ICV i PP; 7 abstencions dels regidors de la CUP i el PDeCAT; i 4 vots en contra dels regidors de Ciutadans i Esquerra Republicana.

Document que certifica la incorporació d'Esparreguera a la xarxa