Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 10/07/2020
Traducció automàtica

Gegants

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Alcaldia, Mobilitat, Urbanisme Dijous, 10 de maig de 2018

L’Ajuntament demana a Foment que rectifiqui les obres al pont de la B-231

El consistori espera que el Ministeri de Foment retiri les tanques i baranes instal·lades en els 5 ponts sobre l'A2 a Esparreguera que dificulten el pas dels vianants i impulsi les actuacions llargament reivindicades sobre el pont de la B-231

L’Ajuntament d’Esparreguera ha demanat al Ministeri de Foment que rectifiqui amb urgència l’actuació feta recentment al pont de la B-231 que dificulta el pas dels vianants, persones amb mobilitat reduïda, cotxets i carretons, i que obliga a baixar a la calçada per a poder transitar-hi. Des de la direcció de l’obra s’ha donat el compromís al consistori que es retiraran les tanques i proteccions instal·lades tot i que no han donat un termini per fer-ho.

L’actuació al pont de la B-231 forma part d’un conjunt d’obres de conservació i millora de l’A2 consistents en la instal·lació de baranes de protecció per evitar la caiguda de persones a l’autovia. A banda de les obres al pont que connecta els barris de La Plana amb Can Rial i Mas d’en Gall, s’han dut a terme una actuació similar als ponts de la Vinya Vella, el del Camí de l’Olana, el del Camí Ral i el de l’enllaç d’Esparreguera Sud.

L’Ajuntament ha sol·licitat que s’adoptin les mesures urgents per adequar un pas que garanteixi la seguretat per als vianants en tots cinc ponts, argumentant que els ponts de la Vinya Vella, el de la B-231, el del Camí de l’Olana i el del Camí Ral són camins existents anteriorment a la construcció de l’autovia i que, per tant, s’han de mantenir, respectar i garantir el pas dels vianants amb total seguretat. El consistori planteja que, en tot cas, les actuacions de millora que s'hi facin siguin les contemplades en la planificació d'obres llargament reivindicades per a aquests espais.

Després de l’actuació registrada al pont de la B-231, que dificulta el trànsit de vianants i els obliga a transitar per la calçada, l’Alcaldia de l’Ajuntament d’Esparreguera s’ha posat en contacte amb les associacions de veïns de Can Rial i Mas d’en Gall per a transmetre’ls la seva preocupació per les obres dutes a terme des del Ministeri de Foment així com per informar-los de les accions dutes a terme i transmetre’ls els compromís del consistori per subvertir la situació de manera urgent.

Des de Serveis Territorials de l’Ajuntament s'han fet contactes tècnics amb la direcció de l’obra per a obtenir el compromís de desmuntar les noves baranes instal·lades i permetre el pas segur dels vianants. En paral·lel, tant des d’Alcaldia com des de la regidoria d’Urbanisme s’ha demanat a la Direcció de la Demarcació de carreteres de l’Estat a Catalunya del Ministeri de Foment que es reverteixi de manera immediata la situació de risc creada per als vianants que transiten sobre els ponts de l’A2.

Aspecte del pont de la B-231 amb les noves tanques i barandes protecció. L'Ajuntament ja ha demanat que que les retirin.