Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 04/08/2020
Traducció automàtica

Vista des de MDG

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Societat Divendres, 11 de maig de 2018

El balneari de La Puda pateix un important robatori

Els lladres s’han emportat una bona quantitat de material de ferro, com reixes i portes, però les pèrdues més importants afecten un ascensor que datava de 1924 i una pèrgola. Per endur-se-la, s’han tallat diversos plataners del pati

Segons la denúncia presentada davant els Mossos d’Esquadra, el valor global seria de 80.000 euros, però la propietària del balneari de La Puda, Olga Farré Trenzeleva, assegura que és molt superior si es té en compte el pes històric i patrimonial. També s’ha malmès una banyera antiga de marbre que encara es conservava en un dels banys termals de l’antiga instal·lació, tancada des de 1958 i en un deficient estat de conservació.

Olga Farré, qui va comprar el balneari fa més d’una dècada, afirma que el lloc era freqüentat per persones que hi entraven a la propietat privada sense permís. Ha assegurat en declaracions a Ràdio Esparreguera que farà restaurar els elements arquitectònics malmesos i el material sostret gràcies a les fotografies detallades de què disposa. “Els danys més importants són els que s’han efectuat a l’edifici, perquè per arrencar les reixes s’han fet malbé dintells i arcs”, ha dit.

Olga Farré diu que el projecte de rehabilitar i tornar a posar en funcionament el balneari de La Puda continua endavant, tot i el robatori i les dificultats burocràtiques i financeres. Assegura que està cercant inversors Internacionales que haurien de fer possible que les obres comencessin a principis de l’any vinent.

Arbres tallats per fer possible el desmuntatge de la pèrgola del pati. Foto O. F.