Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 22/11/2019
Traducció automàtica

Montserrat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Hisenda, Urbanisme Dilluns, 14 de maig de 2018

El govern municipal descarta bonificar la taxa de guals als veïns de La Plana

L’associació de veïns ha demanat una exempció, considerant que no es podrà gaudir del gual fins que no acabin les obres, però el govern municipal afirma que no es podrà aplicar aquesta bonificació atès que les exempcions venen determinades per llei i aquest supòsit no es contempla

Els veïns dels trams dels carrers Joan XXIII i Prínceps d’Espanya afectats per obres de reforma integral no veuran reduït l’import de la taxa de guals. Ho ha deixat clar aquest matí el regidor d’Urbanisme, Rogeli de la Cruz, en declaracions a Ràdio Esparreguera: “No és possible perquè les exempcions venen determinades per llei i aquest supòsit no es contempla. No hi ha cap antecedent normatiu que ens permeti aplicar una bonificació parcial”.

L’única cosa que sí que s’aplicarà, com es fa amb qualsevol gual que es demana al llarg de l’any, és un prorrateig: és a dir, el contribuent paga pels períodes trimestrals que resten fins a finalitzar el període fiscal. Res té a veure –diu el regidor- amb la bonificació que s’aplica als veïns del carrer Barcelona per les molèsties que ocasiona el mercat dels dijous, un cas que l’Associació de Veïns de La Plana havia esgrimit com a precedent. “No són qüestions equiparables. Al carrer Barcelona s’aplica una exempció per un fet que no és temporal i que està contemplat a les ordenances”.

Els veïns de La Plana demanen una exempció a la taxa de guals