Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 30/03/2020
Traducció automàtica

Piscina estiu

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Joventut, Medi Ambient Dimecres, 16 de maig de 2018

La Diputació de Barcelona proposa convertir la masia de Can Roca en un alberg juvenil

Aquest edifici municipal, que està a la porta d’entrada del Parc Natural de Montserrat, està avui infrautilitzat i presenta problemes evidents de manteniment

Un estudi que l’ajuntament d’Esparreguera va encarregar a la Diputació de Barcelona planteja ubicar un alberg juvenil a la Masia de Can Roca, un ús que es podria compatibilitzar amb d’altres com un punt d’informació del Parc Natural o espais per a la Brigada municipal i l’Agrupació de Defensa Forestal.

En totes les opcions, s’aposta per una rehabilitació que posi en valor els trets constructius i espacials de l’edifici. L’estudi proposa executar els treballs en quatre fases: una primera de rehabilitació, una segona d’ampliació abans de passar a la fase d’adequació interior i finalitzar amb una quarta fase d’urbanització de tota la parcel·la.

Les diferents propostes presentades tindrien un cost d’entre 4,2 i 6,3 milions d’euros. Emmanuel Ortí, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Esparreguera, ha assegurat que “es tractaria d’un projecte ambiciós amb quatre fases que necessitaria el consens dels diferents grups municipals i que el seu desenvolupament es portaria a terme en el proper mandat municipal, en cap cas en aquest”.

Actualment Can Roca és utilitzada com a magatzem de la brigada d’obres i serveis, taller de fusteria i espai pel compostatge que s’elabora amb les restes vegetals procedents de l’esporga municipal.

Una idea del mandat passat

Esquerra Republicana va intentar durant el mandat passat convertir la masia en un alberg, aprofitant que hi passa el camí de Sant Jaume. La portaveu d’Esquerra Republicana a l'Ajuntament d'Esparreguera, Montserrat Vilardosa, ha explicat que ella mateixa va tornar a explicar, a l’inici d’aquest mandat, el projecte, que ara fructifica en aquest informe lliurat per la Diputació de Barcelona.

Ara bé, la regidora Montserrat Vilardosa avisa que un cost d’entre 4,2 i 6,3 milions d’euros podria condemnar la Masia de Can Roca a l’abandonament definitiu, ja que “la ciutadania no entendria una inversió d’aquestes característiques a la Masia de Can Roca des del pressupost municipal amb les actuals mancances que presenta el centre vila i les diferents barris d’Esparreguera”.

Montserrat Vilardosa afirma que la Masia de Can Roca està en mal estat i degradant-se dia a dia. I demana que es posi fil a l’agulla, realitzant petites millores que suposin despeses econòmiques molt menors.

La Masia de Can Roca podria convertir-se en un alberg juvenil