Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 25/01/2020
Traducció automàtica

Montserrat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Govern Obert, Participació Ciutadana Dilluns, 21 de maig de 2018

Dijous acaba el termini per a votar les propostes del Pressupostos Participatius 2018

El dia 24 de maig és l'últim per a participar en la votació dels pressupostos participatius 2018. Fins aleshores les persones més grans de 16 anys empadronades a Esparreguera podran votar tants projectes com vulguin entre les propostes finalistes fins a exhaurir el pressupost màxim de 200.000 euros

Dijous 24 de maig acaba el termini per a participar en la votació dels pressupostos participatius 2018 de l’Ajuntament d’Esparreguera. Fins al proper dijous poden votar-se la trentena de projectes finalistes proposats per la ciutadania a través a de la plataforma decideix.esparreguera.cat, on poden participar totes les persones més grans de 16 anys empadronades al municipi. Es tracta del primer procés de pressupostos participatius que es porta a terme a Esparreguera per a decidir com s’han d’utilitzar 200.000 euros del pressupost d’inversions d’enguany.

Per a poder participar en la votació és necessari registrar-se a la plataforma decideix.esparreguera.cat i triar tants projectes com es vulgui fins a exhaurir el pressupost de 200.000 euros. Els projectes que es portaran a terme seran els que obtinguin més vots fins a cobrir aquest pressupost màxim, tot i que segons la regidora de Planificació, Qualitat i Govern Obert, Maria Mas, “les propostes no seleccionades es tindran en compte per prendre altres decisions, com podrien ser, per exemple, de manteniment”.

La votació s’està duent a terme des del passat 10 de maig de manera telemàtica mitjançant la plataforma decideix.esparreguera.cat. Això no obstant, durant tot el procés participatiu l'Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) està a disposició de la ciutadania com a punt d’informació i participació presencial. De dilluns a divendres en horari d’atenció al públic, l’OAC ofereix informació i suport sobre els pressupostos participatius i facilita la participació tant en l’àmbit de presentació de propostes com en la votació.

30 propostes finalistes

De les 107 propostes presentades per la ciutadania finalment han passat a la fase de votació una trentena. Per avaluar-les, una comissió tècnica les ha agrupat en les temàtiques de mobilitat, instal·lacions esportives, parcs i jardins, enllumenat, camins, obres i altres. Maria Mas, regidora de Planificació, Qualitat i Govern Obert, assegura que “si l’experiència es repeteix ja partirem d’una millor base i es podrà transmetre millor el concepte de pressupostos participatius. Cal dir que 30 propostes no vol dir que s’hagin descartat la resta; hi ha formulacions finals que en reagrupen fins a sis o set d’inicials”.

Núria Mayoral, cap del servei de Secretaria i Planificació de l’Ajuntament d’Esparreguera, ha estat una de les nou persones que han format part de la comissió tècnica avaluadora i ha explicat en declaracions a Ràdio Esparreguera que “hi ha hagut propostes que no s’ajustaven a allò que establien les bases, però algunes les hem pogut reformular i reagrupar. Sí que és cert que hi ha propostes que han quedat excloses, en la majoria dels casos perquè no eren inversions; però d’altres han quedat reconduïdes”.

Es tractava de propostes repetides o molt semblants entre elles. També s’ha detectat que hi havia propostes que demanaven diferents inversions en una sola i que s’han desglossat i agrupat amb altres; i que hi havia peticions que no eren de competència de l’ajuntament.

Dijous 24 de maig acaba el termini per votar les propostes del Pressupostos Participatius 2018