Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 09/12/2019
Traducció automàtica

Vista des de CC

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Urbanisme, Via pública Dilluns, 21 de maig de 2018

Les obres d’urbanització del carrer de Pau Font comencen aquesta setmana

L’actuació en aquest carrer en el seu tram entre els carrers de l’Ametller i de l’Om contempla clavegueram, asfaltat i enllumenat de la via, per fer possible la circulació de vehicles i per facilitar la mobilitat al barri Font

En aquest tram de carrer, durant molts anys, hi havia hagut una casa abandonada i tapiada que interrompia la continuïtat del vial. L’Ajuntament va procedir a enderrocar-la a principis d’aquest mandat, cosa que va connectar el carrer a banda i banda, però mancava la urbanització que permetés el pas del trànsit rodat.

Les obres podrien allargar-se fins a deu mesos i tenen un import de licitació de 91.000 euros. L’Ajuntament efectuarà aquesta obra amb recursos propis, tot i que després demanarà el rescabalament dels costos al propietari del terreny, que és una entitat financera. És el mateix procediment que es va seguir en el cas de l’enderrocament de la casa, dut a terme al 2015.

D’altra banda, les obres del clavegueram de la zona nord, que són actuacions prèvies indispensables per a la posterior reforma del carrer de Ferran Puig, avancen amb cert retard sobre el que estava previst pel que fa a l’obra del carrer de La Vinya. En declaracions a Ràdio Esparreguera, el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Esparreguera, Rogeli de la Cruz, ha assegurat que “aquesta circumstància és una conseqüència a les dificultats que s’ha trobat l’empresa a l’hora de localitzar algunes conduccions de serveis, ja que constava que sí que hi ha passaven, però sense l’existència de documentació al respecte, i això ha comportat un major nombre de prospeccions i de rases que s’ha traduït en un retard acumulat de dues o tres setmanes que intentarem recuperar”.

Finalment es varen localitzar tots els serveis i es va poder obrir la rasa, una operació que sí que es va fer amb el termini i la rapidesa previstos. El carrer de la Vinya és una obra complementària a les que es fan al carrer del Camí de Can Comelles i al carrer de Salvador Cortadellas.

Les obres han d’estar acabades abans del 31 de desembre i, degut a la important envergadura de les actuacions, les afectacions sobre el trànsit són importants i obliguen en alguns casos a fer trajectes més llargs. El regidor d’Urbanisme afirma que s’està intentant que l’afectació sobre el trànsit sigui la més lleu i curta possibles.

Obres del carrer Ferran Puig

Les obres d’urbanització del carrer de Ferran Puig tornen a estar pendents d’una modificació de crèdit que el govern municipal vol portar a debat del ple en les properes setmanes. Si tira endavant, serà la tercera vegada que s’aprova el pla d’inversions en aquest carrer, una durant el mandat passat i dues durant l’actual. El motiu, segons diu el regidor d’urbanisme, Rogeli de la Cruz, és la manca de temps per executar l’obra abans del 31 de desembre. I és que el pla d’inversions aprovat l’any passat corresponia al pressupost de 2016 i, per tant, obligava a tenir acabada l’actuació abans de 31 de desembre d’aquest any. La inclusió del projecte en el pla d’inversions de 2018 donaria novament un marge de dos anys per executar l’obra.

El projecte que es portarà a aprovació és idèntic al que va ser aprovat l’any passat, però s’ha revisat a l’alça l’import, preveient l’increment de preus: es fixarà en 900.000 euros. Tot i així, el regidor d’Urbanisme, Rogeli de la Cruz, es compromet a que les obres estiguin començades abans d’acabar el mandat.

Les obres al carrer de Pau Font estan a punt de començar