Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 09/12/2019
Traducció automàtica

Piscina estiu

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Govern Obert, Participació Ciutadana Divendres, 25 de maig de 2018

Ja es coneixen els projectes més votats dels pressupostos participatius 2018

El procés de pressupostos participatius 2018 clou amb la selecció de les cinc propostes més votades. En total hi han participat 483 ciutadans i ciutadanes amb un total de 1.277 vots. S'enceta ara la fase d'execució de les propostes, que hauria de fer-se efectiva abans d'acabar aquest 2018

Camins escolars accessibles, jocs infantils inclusius, vestidors per a les pistes de tenis, millores al parc de la vila i un camí per a vianants i carril bici paral·lel a la B-231 seran els projectes que l’Ajuntament d’Esparreguera durà a terme com a resultat del primer procés de pressupostos participatius al municipi. Des del consistori es té la intenció que aquestes actuacions, valorades en 40.000€ cadascuna d’elles, puguin començar a executar-se abans d’acabar aquest 2018.

Un total de 1.277 vots s’han repartit entre les 30 propostes finalistes durant el període de votacions, entre els dies 10 i el 24 de maig. L’interès estava en comprovar de quina manera s’assoliria el pressupost màxim de 200.000€ que es dedicarà a inversions fruit d’aquest procés de participació ciutadana. Les cinc propostes més votades són les que sumen aquest import i, doncs, les que finalment s’executaran. Aquestes propostes, a més, han estat les úniques que han obtingut més del 5% dels vots.

Els resultats de les votacions així com totes les propostes presentades i les bases del procés de pressupostos participatius 2018 poden consultar-se a la plataforma decideix.esparreguera.cat. Aquests resultats, de cara a visualitzar globalment la distribució dels vots entre les 30 propostes finalistes, també poden consultar-se des d'aquest document resum de la fase de votació. Amb la publicació d'aquests resultats clou formalment el procés participatiu iniciat el passat 3 de febrer i s'enceta la fase d'execució de les propostes.

Globalment, 483 veïns i veïnes d’Esparreguera s’han donat d’alta a la plataforma decideix.esparreguera.cat, han presentat propostes i han participat en les votacions dels projectes finalistes. Aquesta dada ha estat molt ben valorada per la regidora de Planificació, Qualitat i Govern Obert, Maria Mas, qui ha assegurat que “aquesta primera experiència de pressupostos participatius es pot considerar tot un èxit tant des del punt de vista de les propostes presentades com pel que fa a la participació en les votacions". Cal recordar que les 30 propostes finalment sotmeses a votació varen sortir de 107 projectes diferents presentats per la ciutadania d’Esparreguera.

Per la seva part l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha manifestat que "aquest procés de pressupostos participatius ha estat una fita molt important per al municipi tenint en compte que, per primera vegada, els ciutadans i ciutadanes han pogut proposar i escollir directament actuacions d’interès públic per a Esparreguera”. En aquest sentit, tant la regidora Maria Mas com el propi alcalde Eduard Rivas han coincidit a dir que “aquesta iniciativa pilot ha de servir per consolidar una forma de fer política més participa i propera a la ciutadania i, al mateix temps, un nou model de gestió obert i transversal per a l’administració local d’Esparreguera”.

Tancada aquesta convocatòria de pressupostos participatius, el govern municipal i els serveis de l'Ajuntament involucrats en el seu desenvolupament inicien ara un període d'avaluació per a identificar fortaleses i punts de millora d'aquesta experiència pilot amb vistes a properes iniciatives de participació ciutadana. Segons fonts municipals, de cara a posar en pràctica aquest nou model de relació entre la ciutadania i l'administració, la voluntat és convocar periòdicament nous processos participatius per a que els veïns i veïnes puguin indidir de manera directa en la política i les decisions rellevants a nivel municipal.

Documentació a descarregar

A continuació podeu descarregar la documentació relacionada amb aquesta notícia:

El procés de pressupostos participatius 2018 clou amb la selecció de les propostes més votades