Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 09/12/2019
Traducció automàtica

Parc de la vila

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Urbanisme, Via pública Dimarts, 29 de maig de 2018

L’Ajuntament invertirà 1,9 milions d'euros en l’enllumenat de Mas d’en Gall i Can Rial

Les associacions veïnals d’aquests dos barris d’Esparreguera es congratulen per aquesta despesa, aprovada juntament amb d'altres en el darrer Ple municipal, i que permetrà adaptar a normativa l’enllumenat públic

Aquesta inversió, juntament amb d’altres, va ser aprovada dimecres de la setmana passada durant la sessió ordinària del Ple municipal, amb els vots a favor de PSC, ICV, la CUP, Ciutadans i PP.

El regidor d’Urbanisme, Rogeli de la Cruz, afirmava durant el Ple municipal que “les obres milloraran una xarxa elèctrica construïda a la dècada dels anys 60 per Endesa, però des de fa més de trenta anys el seu manteniment corre a càrrec de l’Ajuntament. Les obres eliminaran riscos a la seguretat de les persones i resoldran el deteriorament que s’ha produït pel mer pas del temps, millorant l’eficiència energètica”.

Carles Batlles, president de l’associació de veïns de Can Rial, ha dit en declaracions a Ràdio Esparreguera que “la inversió és tan gran per la manca de manteniment del barri durant 40 anys que provocarà que s’hauran d’adequar gairebé tots els fanals del barri per adaptar-los a la normativa actual”.

Aquesta inversió sorgeix arran d’una auditoria prèvia que es va realitzar l’any passat i que ha permès detectar quins són els àmbits d’actuació urgent i obligada. El president de l’associació de veïns de Can Rial vincula completament aquesta inversió a la futura aprovació del POUM, que seria condició prèvia obligatòria. En algun moment, s’havia temut que, si aquestes millores no es feien, els barris podrien haver tornat a la condició anterior a la seva recepció com a barris. El president de l’entitat veïnal ha deixat clar que la inversió que farà l’Ajuntament resol només la qüestió de l’enllumenat públic, però no altres problemàtiques lligades a la distribució del corrent, com pot ser la que pateixen algunes zones del barri, que reben una potència més baixa.

Per part de l’associació de veïns de Mas d’en Gall, la seva presidenta Susanna Martínez, també ha manifestat a l’emissora municipal la seva satisfacció per aquesta important inversió en l’enllumenat públic que “fa front a una demanda històrica dels veïns, ja que des de la seva instal·lació no s’havia fet res més i fins tot alguns tècnics no s’atrevien a arreglar les avaries pel mal estat en què es trobaven”. Ara que aquesta inversió queda encarrilada, l’associació de veïns continua lluitant per una altra obra que es considera indispensable: la del clavegueram. Segons ha explicat Susanna Martínez, tot està pendent d’unes expropiacions de terrenys.

L'enllumenat públic de Mas d'en Gall i de Can Rial s'adaptarà a la normativa actual