Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 03/08/2020
Traducció automàtica

La Passió

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Arxiu Municipal, Ràdio Esparreguera Dimecres, 6 de juny de 2018

L’Arxiu Municipal organitza aquest dissabte una jornada de portes obertes

L’acte commemorarà el Dia Internacional dels Arxius que se celebra cada 9 de juny des de l’any 2008, quan es va complir el 60è aniversari de la fundació del Consell Internacional d’Arxius

La regidora de l’Arxiu de l’Ajuntament d’Esparreguera, Mariona Masferrer, ha explicat que “aquesta és la segona jornada de portes obertes que organitzem a l’Arxiu Municipal d’Esparreguera, després de la de l’any passat que va servir per inaugurar les nostres noves dependències, després del trasllat que vam fer des de Can Pasqual a la planta -2 de la Biblioteca Municipal L’Ateneu”.

Per tant, aquest dissabte 9 de juny, entre les 10 del matí i la 1 del migdia, en grup reduïts es podran veure les instal·lacions de l’Arxiu Municipal, mitjançant unes visites comentades de 30 minuts de durada. Les persones interessades poden reservar l’hora de la visita trucant al telèfon 93 777 75 71 o bé enviant un correu electrònic a l’adreça arxiu@esparreguera.cat.

Per la seva part, l’arxivera municipal Rosa Maria Codina ha valorat en declaracions a Ràdio Esparreguera que “després d’un any a les instal·lacions de la Biblioteca Municipal, valorem molt positivament el trasllat de l’Arxiu Municipal, ja que s’ha creat un grup voluntaris que ens ajuden en les tasques, s’ha organitzat un cicle de xerrades sobre la història local que està funcionant molt bé i que podria tenir continuïtat, s’ha augmentat més del doble el nombre de donacions de documents, s’han apropat grups de joves a l’Arxiu arran de la tercera edició del Joc dels Enigmes i s’ha facilitat molt l’accés dels estudiants perquè des de les escoles s’ha motivat les visites a les nostres dependències”.

D’altra banda, també amb motiu del Dia Internacional dels Arxius, s’ha organitzat per a aquest diumenge 10 de juny l’itinerari urbà per l’Esparreguera Republicana, a càrrec de l’historiador i professor Josep Maria Cobos. La visita guiada començarà a les 11 del matí a la plaça de l’Ajuntament i tindrà una durada aproximada d’una hora i mitja a dues hores. Aquesta ruta podria entrar a formar part del conjunt d’itineraris turístics que ha impulsat aquest any la regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Esparreguera.

Les noves dependències de l'Arxiu Municipal