Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 16/06/2019
Traducció automàtica

Vista des de MDG

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Medi Ambient Dilluns, 11 de juny de 2018

Aquest divendres comença la campanya de prevenció contra els incendis forestals

Fins al 15 de setembre estarà prohibit fer foc al bosc, com també fer treballs agrícoles que comportin l’ús de maquinària que pugui emetre espurnes. Tot i la primavera plujosa, el període de prohibició podria ampliar-se més enllà si les condicions meteorològiques així ho aconsellen

Des del 15 de juny al 15 de setembre s’allargaran aquestes mesures extraordinàries que cada any la Generalitat posa en marxa i que només poden tenir excepcions molt comptades, sempre a través d’una sol·licitud d’autorització, que l’administració té la potestat d’acceptar o de denegar. El període de prohibició pot ampliar-se més enllà del 15 de setembre si les condicions meteorològiques així ho aconsellen, tot i que la primavera excepcionalment plujosa fa que, de moment, les perspectives siguin bones.

Per prevenir els incendis, una altra de les tasques clau és obrir franges de protecció al voltant de les àrees habitades. Actualment, s’està treballant a Mas d’en Gall gràcies a una subvenció atorgada per la Diputació, primer al carrer Masover, en més de 5 hectàrees de franja, i posteriorment a la resta de perímetre del barri.

A banda, es compta amb el recurs extraordinari que atorga la Diputació de Barcelona, amb un pla de vigilància que Esparreguera comparteix amb Collbató i Olesa. Lídia Quevedo, tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Esparreguera i presidenta de l’Agrupació de Defensa Forestal, ha explicat en declaracions a Ràdio Esparreguera “que un vigilant patrulla els tres termes municipals, des de les 12 del migdia fins a les vuit de la tarda, detectant qualsevol possible columna de fum i donant l’alarma immediatament als bombers i a l’ADF. A partir d’aquí, s’activa el protocol que s'escaigui”. L’Agrupació de Defensa Forestal també reforça les seves actuacions, amb una quinzena de voluntaris que ja han elaborat un quadrant de guàrdies.

En quant a l’actuació dels particulars, es recorda que la normativa és molt estricta i clara en quant a l’ús de barbacoes: si estan a menys de 500 metres de la massa forestal, han de ser d’obra, tenir mata-guspires i un punt d’aigua a prop. Les barbacoes de l’ermita del Puig es poden fer servir durant tot l’any, ja que estan homologades, i només en condicions d’extrem risc d’incendi son clausurades.

L'incendi que va tenir lloc a Esparreguera la tarda del 23 de juny passat va ser motivat per les guspires emeses per una maquinària agrícola