Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 16/06/2019
Traducció automàtica

Font i campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes Dimecres, 13 de juny de 2018

L’Eulàlia, la nova campana de les hores, ja està ubicada al campanar d'Esparreguera

Avui a dos quarts de 12 del migdia era pujada per una grua de grans dimensions i està previst que aquesta mateixa tarda es pugui escoltar per primera vegada. L’Eulària ja va ser despenjada dilluns i baixada fins al cupulí, des d’on aquest matí s’ha realitzat el descens fins a la plaça

El president dels Amics del Campanar d’Esparreguera, Josep Teruel, ha explicat a Ràdio Esparreguera que “el matí ha començat baixant l’Eulària, l’antiga campana, i deixant-la a la plaça, on durant una estona l’hem exposat al costat de l’Eulàlia”. El propi Josep Teruel ha estat qui ha instal·lat a l’Eulària, que data de l'any 1581, a la mateixa plaça, el jou nou de fusta que li ha construït expressament.

L’Eulàlia pesa 250 quilos i fa 70 centímetres de diàmetre. “La diferència amb la campana anterior, que fa 800 quilos de pes i més d’un metre de diàmetre, és important”, ha explicat també Josep Teruel, afegint que “estarà més compassada amb la dels quarts, i que sigui més petita no vol dir que tingui menys veu“.

El cost serà, finalment, de 17.000 euros, 10.000 dels quals corresponen a la construcció de la campana i 7.000 a l’obra necessària per baixar la vella i pujar la nova. La reducció del cost és important, perquè es partia al principi de 30.000 euros, però això no treu decoració: hi ha la imatge de Santa Eulàlia i una inscripció de lloança a la verge, això com el nom del fonedor i una dedicatòria als padrins, donat que per sufragar el cost s’han rebut nombroses donacions i s’han fet actes i activitats de recollida de diners. Al llarg d’un any, la campana donarà les hores més de 200.000 vegades.

L’Eulàlia, la nova campana de les hores, ja està ubicada al campanar d'Esparreguera

La nova campana Eulàlia és més petita que l'Eulària. Ambdues campanes han quedat exposades a la plaça durant uns minuts

Els treballs d'instal·lació s'han fet amb una grua de grans dimensions