Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 06/07/2020
Traducció automàtica

Can Comelles 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Mobilitat Dijous, 21 de juny de 2018

Avui han entrat en funcionament els nous parquímetres de la zona blava

Avui han començat a funcionar els nous parquímetres de la zona blava d’estacionament. L’aparcament regulat a Esparreguera presenta a partir d’avui novetats pel que fa als horaris, la gratuïtat de la primera mitja hora i la possibilitat de fer el pagament des d’una aplicació per a mòbils

La zona blava incorpora la primera mitja hora gratuïta diària per a tots els vehicles, que es controlarà mitjançant la introducció de la matrícula i no caldrà exhibir els tiquets. L’horari de la zona blava s’amplia en una hora a la tarda, començant a les quatre en lloc de les cinc. I les places es mantenen iguals, a excepció de l’aparcament de La Passió, que deixa de ser una zona d’estacionament regulat. La nova empresa mantindrà els mateixos treballadors que prestaven el servei per al concessionari anterior.

El regidor de Mobilitat i Transport de l’Ajuntament d’Esparreguera, Toni Molar, ha confirmat que “des d’avui ja estan funcionant amb normalitat els nous parquímetres i que, tret dels dubtes inicials en el procés d’adaptació de la ciutadania, no s’han registrat incidències en el seu funcionament”. El propi regidor ha demanat “paciència en el dia de l’estrena, sobretot avui, dia de mercat, en què la mobilitat i les possibilitats d’aparcament, com cada dijous, s’han vist reduïdes”.

La gestió de la zona blava ha passat de ser una concessió administrativa, que havia estat prorrogada els últims 7 anys, a un contracte de serveis, adjudicat a l’empresa EYSA. Aquest canvi en el model de contractació del servei ve acompanyat d’un canvi en el model de recaptació: mentre que abans l’empresa que prestava el servei era la que recaptava els diners i retornava un percentatge a l’Ajuntament, ara el 100% del recaptat serà percebut directament pel consistori, qui pagarà un preu d’adjudicació a l’empresa.

Com a conseqüència del canvi de concessió, l’Ajuntament d’Esparreguera ha recomanat durant els darrers dies que les persones que encara conservaven targetes moneder amb saldo l’esgotessin abans del dia d’avui, ja que deixarien d’estar operatives. En tot cas, aquestes targetes perden el sentit amb la nova concessió perquè l’aplicació per telèfons mòbils elparquing, que ja es pot descarregar per Android i iOS, permet fer la mateixa funció d’acumulació de saldo i cobrament pel temps consumit.

Entre les facilitats que ofereix la nova concessió hi ha la d’afegir diners des del telèfon mòbil quan s’excedeix el temps inicialment previst, sense necessitat d’anar al parquímetre. I la de desestacionar, és a dir, recuperar els diners no consumits.

Els nous parquímetres de la zona blava han entrat avui en funcionament a Esparreguera