Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 25/01/2020
Traducció automàtica

Can Comelles 097

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Polítiques d'Igualtat Dilluns, 25 de juny de 2018

Esparreguera, subseu del cinquè Congrés de Dones del Baix Llobregat

Aquesta tarda, a les set, amb el títol de “L’esport femení a les escoles”, se celebra a Can Pasqual una taula rodona que aplegarà experts en aquesta matèria

És una de les moltes jornades parcials que se celebren arreu de la comarca i que conduiran, el 26 i 27 d’octubre, a la cinquena edició del Congrés de Dones que tindrà lloc a Castelldefels. Vicky Castellanos, consellera de Dones del Consell Comarcal del Baix Llobregat, ha destacat que “es tracta d’un congrés de referència a Catalunya, ja que és l’únic que s’organitza, i que treballa diferents àmbits d’actuació, d’estudi i de debat amb l’organització de diversos actes al llarg de moltes setmanes en diferents localitats, abans de celebrar el Congrés en el que es debaten les conclusions”.

Vicky Castellanos farà aquesta tarda l’obertura de la jornada a Esparreguera, juntament amb la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament, Maria Mas; i el president del Consell Esportiu del Baix Llobregat, Salvador Valls. La consellera ha destacat que Esparreguera és una de les 25 subseus i que la temàtica que s’ha escollit és l’esport femení, una de les grans sorpreses d’aquesta edició per la quantitat de subseus que l’han escollit com a temàtica, ja que es tracta d’un dels àmbits on la desigualtat és major, sobretot a partir de l’etapa de l’educació secundària.

Precisament, la regidora d’Igualtat de l’ajuntament d’Esparreguera, Maria Mas, ha explicat que “la possibilitat de ser subseu va néixer des del moment en què, com a regidora d’Igualtat, vaig ser convidada a les reunions inicials per organitzar aquest Congrés”.

La taula rodona d’aquesta taula a can Pasqual comptarà amb la presència d’una gran experta com és Pedrona Serra, professora del departament d’educació física a l’INEFC, una de les persones que han elaborat el material a partir del qual es plantegen les sessions de treball. Hi haurà també el mestre d’educació física i entrenador d’handbol, Ernest Landa; el professor jubilat d’educació física a l’ensenyament secundari, Xavi Martín, i la directora tècnica del departament d’esports de l’Ajuntament d’Esparreguera, Sílvia Sentenera. La cloenda de la jornada la farà l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas.

La regidora d’Igualtat ha valorat que la tasca que s’està fent durant tots aquests mesos condueixi a conclusions que, posteriorment, siguin aplicables.
El Congrés de Dones se celebra cada quatre anys i es va convocar per primer cop l’any 2002. Durant els dos dies de durada, 26 i 27 d’octubre, analitzarà les conclusions aportades per les subseus i en sortiran una sèrie de documents que ajudaran als ajuntaments a implantar polítiques en aquest sentit. A banda de l’esport, durant aquest Congrés es tractaran els temes d’economia feminista, dones i tecnologia, la perspectiva de les dones als mitjans de comunicació, transversalitat de gènere en polítiques públiques i violència masclista.

Les seus del Congrés han estat, fins ara, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu, Viladecans, Gavà i Castelldefels. Vicky Castellanos ha afirmat que el principal escull per celebrar-ne un al Baix Llobregat Nord és el transport.

El cinquè Congrés de Dones se celebrarà a l'octubre a Castelldefels

La temàtica de la subseu d'Esparreguera és l'esport femení a les escoles