Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 24/02/2021
Traducció automàtica

Vista 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cooperació Dimarts, 26 de juny de 2018

L’ACAPS fa una crida per trobar famílies acollidores d'infants sahrauís aquest estiu

L’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí, amb seu a Olesa de Montserrat, treballa des de fa més de 20 anys en aquest àmbit i cerca famílies d’Esparreguera i d’altres viles de l'entorn

Jacinta Folch, presidenta de l’ACAPS a Olesa de Montserrat, ha destacat que “de moment només s’han trobat famílies acollidores a Olesa de Montserrat que durant els mesos de juliol i d’agost es faran càrrec de 12 nens i nenes sahrauís, encara que fa uns anys també n’hi havia a Esparreguera i a Martorell. Fins i tot, a Esparreguera hi havia una persona que coordinava aquest programa, però aquesta ho va deixar”.

Aquest estiu arribaran un total de 450 infants sahrauís a Catalunya i durant la seva estada també se’ls hi fa una extensa revisió mèdica per conèixer el seu estat real de salut. La presidenta de l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí a Olesa de Montserrat ha assegurat que no cal uns requisits determinats per poder esdevenir família acollidora, encara que a vegades s’han donat, en famílies amb fills que s’han animat a acollir temporalment aquests nens i nenes sahrauís, casos de gelosia.

Jacinta Folch també ha comentat que les famílies que ja han estat acollidores tenen prioritat a l’hora de continuar amb el mateix infant que viatja a Catalunya cada estiu.

Les persones i famílies interessades en acollir durant els mesos de juliol i agost a aquests nens i nenes sahrauís d’entre 10 i 12 anys han de posar-se en contacte amb l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí a Olesa de Montserrat, mitjançant el telèfon 616 664 987 o l’adreça electrònica jacintafolch@hotmail.com

Els infants sahrauís que les famílies poden acollir durant l'estiu tenen entre 10 i 12 anys