Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 20/01/2021
Traducció automàtica

El Puig

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cooperació Dimarts, 26 de juny de 2018

L’ACAPS fa una crida per trobar famílies acollidores d'infants sahrauís aquest estiu

L’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí, amb seu a Olesa de Montserrat, treballa des de fa més de 20 anys en aquest àmbit i cerca famílies d’Esparreguera i d’altres viles de l'entorn

Jacinta Folch, presidenta de l’ACAPS a Olesa de Montserrat, ha destacat que “de moment només s’han trobat famílies acollidores a Olesa de Montserrat que durant els mesos de juliol i d’agost es faran càrrec de 12 nens i nenes sahrauís, encara que fa uns anys també n’hi havia a Esparreguera i a Martorell. Fins i tot, a Esparreguera hi havia una persona que coordinava aquest programa, però aquesta ho va deixar”.

Aquest estiu arribaran un total de 450 infants sahrauís a Catalunya i durant la seva estada també se’ls hi fa una extensa revisió mèdica per conèixer el seu estat real de salut. La presidenta de l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí a Olesa de Montserrat ha assegurat que no cal uns requisits determinats per poder esdevenir família acollidora, encara que a vegades s’han donat, en famílies amb fills que s’han animat a acollir temporalment aquests nens i nenes sahrauís, casos de gelosia.

Jacinta Folch també ha comentat que les famílies que ja han estat acollidores tenen prioritat a l’hora de continuar amb el mateix infant que viatja a Catalunya cada estiu.

Les persones i famílies interessades en acollir durant els mesos de juliol i agost a aquests nens i nenes sahrauís d’entre 10 i 12 anys han de posar-se en contacte amb l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí a Olesa de Montserrat, mitjançant el telèfon 616 664 987 o l’adreça electrònica jacintafolch@hotmail.com

Els infants sahrauís que les famílies poden acollir durant l'estiu tenen entre 10 i 12 anys