Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 05/06/2020
Traducció automàtica

Can Comelles

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Alcaldia, Mobilitat, Urbanisme Dimarts, 3 de juliol de 2018

Ajuntament i ciutadania fan front comú per aturar l'ampliació de l'autovia A2

Una seixantena de persones van assistir a la sessió informativa sobre la reforma de l’autovia A2 que planteja el Ministeri de Foment i la variant de la B-231 al seu pas pel municipi que ha aprovat inicialment la Generalitat de Catalunya

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, va assegurar que “l’Ajuntament lluitarà des d’una doble vessant davant d’aquests projectes: d’una banda, volem preservar i defensar la idea de poble que estem treballant tots els grups municipals amb la redacció del nou POUM; i de l’altra, volem donar una imatge d’unitat amb els altres municipis afectats per preservar el nostre territori”.

Begoña Aguado, cap de l’àrea de Territori de l’Ajuntament, va alertar sobre el sistema de rotondes que proposa el Ministeri de Foment i va anunciar que “el pla de treball contempla el projecte de construcció d’un aparcament per a 350 camions a l’alçada de l’entrada sud de la vila, que només seria operatiu en cas d’episodis de nevades. Aquesta gran explanada de formigó trencaria amb la continuïtat del sòl no urbanitzable que es contempla en el POUM per a aquesta zona”

Per la seva banda, l’enginyer municipal Miquel Aiguadé va destacar que “l’actual normativa de la Llei de Carreteres recull una distància de protecció amb l’autovia, en trama urbana com és el cas d’Esparreguera, de 50 metres. Amb l’ampliació simètrica de cinc carrils per sentit que pretén Foment aquesta distància es redueix pràcticament a la meitat, afectant visualment al territori, encara que no es contempla l’enderrocament de cap casa ni del Barri Font ni de La Plana”. Aiguadé va afegir que la visió d’interès públic que té el Ministeri és connectar ciutats, en aquest cas Barcelona i Lleida, sense tenir en compte els pobles i viles del traçat de l’autovia.

L’alcalde Eduard Rivas va criticar que es tracta d’imposar un model, sense comptar amb els municipis afectats ni sense compartir la diagnosi realitzada, i va assegurar que amb el canvi de govern a l’Administració estatal sembla que els tempos d’execució s’estan alentint.

La portaveu d’ERC a l’Ajuntament d’Esparreguera, Montserrat Vilardosa, va destacar que “cal sumar esforços entre Ajuntament i ciutadania per evitar un projecte que no té lògica si, com s’ha anunciat, es volen aixecar les barreres de les autopistes”.

També contundent va ser Aleix Escursell, regidor de la CUP, qui va assegurar que “si tira endavant aquest projecte l’Esparreguera que veurem serà un horror, i que deixarem de ser un poble per on passa una autovia a esdevenir una autovia on hi ha un poble”.

El regidor i portaveu del PP a l’Ajuntament d’Esparreguera, Carlos García, va qualificar de desastre el projecte del Ministeri de Foment, però va destacar que “aquest encara no està aprovat i, en canvi, el de la B-231 de la Generalitat de Catalunya, sí que ho està”. García també va criticar que el Ministeri no informés els regidors del PP del territori sobre aquest pla de treball.

La sessió, en la que també estaven presents representants dels altres grups municipals a l’Ajuntament d’Esparreguera, com ICV, el Partit Demòcrata i Ciutadans, va finalitzar amb un missatge clar de l’alcalde Eduard Rivas de cara al futur més immediat: “rebutgem aquests projectes, estem treballant per la unió dels municipis afectats, estudiarem el traçat que més ens convé per preservar el territori i la nostra idea de poble, tenint en compte la diagnosi que estem fent per al nou POUM, i informarem de tot allò que ens arribi als grups municipals i a la ciutadania”.


Més informació:

En aquest enllaç podeu escoltar la intervenció de l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, durant la sessió informativa

En aquest enllaç podeu escoltar la intervenció de la cap de l’Àrea de Territori, Begoña Aguado

En aquest enllaç podeu escoltar la intervenció de l’Enginyer Municipal, Miquel Aiguader

En aquest enllaç podeu escoltar la intervenció del portaveu del grup municipal de la CUP a l’Ajuntament d’Esparreguera, Aleix Escursell

En aquest enllaç podeu escoltar la intervenció de la portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament d’Esparreguera, Montserrat Vilardosa

En aquest enllaç podeu escoltar la intervenció del portaveu del grup municipal del Partit Popular a l’Ajuntament d’Esparreguera, Carlos Garcia

En aquest enllaç podeu escoltar la intervenció final de l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, durant la sessió informativa

La sessió informativa va tenir lloc a la Sala de Plens i va comptar amb representants de tots els grups municipals