Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 18/01/2021
Traducció automàtica

Detall Campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política, Urbanisme Divendres, 13 de juliol de 2018

Els municipis afectats per l'ampliació de l’A-2 es reuneixen amb la Generalitat

El Departament de Territori va rebre ahir tots els municipis i els dos Consells Comarcals afectats, així com la Diputació de Barcelona i el Patronat de la muntanya de Montserrat. Esparreguera va manifestar el seu rebuig al projecte tal i com el planteja actualment el Ministeri de Foment

Els municipis afectats pel projecte d’ampliació de l’autovia A-2 entre Martorell i Igualada varen poden expressar ahir el seu posicionament i preocupacions en una reunió a la qual la Generalitat va convocar també altres administracions del territori. Fruit de la unitat de les poblacions més afectades, que són Esparreguera, Abrera, Collbató, El Bruc, Olesa de Montserrat i Castellolí, dimecres de la setmana vinent el ple municipal d’Esparreguera podria debatre i votar una moció conjunta per rebutjar el projecte del Ministeri.

A la reunió mantinguda ahir a la Generalitat amb la resta de poblacions afectades per la reforma de l'A-2, L'alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas, va manifestar que "des d’Esparreguera no negociarem l’esbós que presenta el Ministeri, perquè no podem negociar res quan no compartim el punt de partida, que és que no volem una autovia de deu carrils”. Eduard Rivas reclama “establir una negociació a tres bandes entre Estat, Generalitat i municipis”.


Reunió amb Teresa Cunillera

D’altra banda, la delegada del Govern Central a Catalunya, Teresa Cunillera, manifesta que el projecte d’ampliació de l’autovia A-2 no és la màxima prioritat, en aquest moment, per al Ministeri de Foment. I és que el rescat de les autopistes de peatge i la finalització d’infraestructures començades, com el túnel de la B-40 o el pont que enllaça l’AP-7 amb l’A-2, passarien per davant. Així ho ha explicat la delegada en una reunió de partit que dimarts va mantener amb l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, l’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, i representants del PSC de Collbató.

Com a resultat de la reunió, Rivas afirma que “sembla que el govern espanyol prioritzarà el rescat de peatges per aprofitar vies que ara estan infrautilitzades i, a partir d’aquí, estudiarà amb els municipis i la Generalitat quines necessitats tindrem com a país a trenta anys vista. L’expedient de l’A-2, tal com està plantejat, queda lluny de les prioritats del Ministeri”. Ara bé, això no vol dir, segons l’alcalde d’Esparreguera, que les millores de seguretat i de confort, com les pantalles acústiques per La Plana o la passarel·la sobre l’A-2, quedin aparcades.

Autovia A-2 al seu pas per Esparreguera