Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 23/09/2020
Traducció automàtica

El Puig

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política Dijous, 19 de juliol de 2018

El Ple aprova per unanimitat la moció de rebuig al pla de treball per ampliar l’A2

Es tracta d’una moció consensuada per tots els grups municipals i per tots els municipis afectats per aquest pla de treball i que es presentarà també a les sessions plenàries d’Abrera, d’Olesa de Montserrat, Collbató, El Bruc i Castellolí

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, va llegir els acords d’aquesta moció que “demana una taula de negociació amb el Ministeri de Foment i la Generalitat de Catalunya, i l’elaboració d’una diagnosi consensuada per poder dissenyar un nou traçat que vingui acompanyat d’una aposta pel transport públic i la mobilitat sostenible”.

La resta de portaveus dels grups municipals van expressar també el seu rebuig al pla de treball del Ministeri de Foment d’ampliar l’autovia A2 a deu carrils, cinc per sentit. Aleix Escursell, de la CUP, va assegurar “que no és un redactat en què ens sentim còmodes, però li donem suport perquè és un text consensuat entre grups i municipis afectats”. El portaveu d’ICV-EUiA-Entesa, Emmanuel Ortí, va titllar el projecte de “disbarat” i va afirmar que “amb el canvi de Govern a Espanya hem d’estar atents a com evoluciona aquest pla de treball”.

Joan-Paül Udina, del PDeCAT, va lamentar “les previsions exagerades d’un projecte que pretén trinxar el territori, sense tenir en compte l’aixecament de peatges i els municipis afectats”. El portaveu de Ciutadans, Josep Maria Ciutadans, va lamentar “la manca d’informació i de coordinació entre les tres Administracions, encara que l’Ajuntament ha estat menyspreat perquè no s’han tingut en compte les seves reivindicacions històriques”.

Montserrat Vilardosa, d’ERC-AM, va assegurar que “aquesta moció és el punt de partida d’una lluita que haurem d’emprendre el proper any”. Finalment, el portaveu del PP, Carlos García, va admetre que “la manera de procedir del Ministeri de Foment no ha estat acurada, però tampoc la de la Generalitat de Catalunya a l’hora d’aprovar inicialment el projecte de la variant de la B-231, una proposta que tampoc es pot acceptar”.

Modificacions de crèdit i conveni per al servei de bus urbà

La darrera sessió plenària abans de les vacances d’estiu també va aprovar el conveni per a la millora dels serveis de transport públic, amb un import de 195.000 euros, per a l’exercici 2018, és a dir, la prestació del servei de bus urbà amb la concessionària Monbús, amb l’abstenció de la CUP i el vot en contra de Ciutadans. Malgrat el vot favorable de PSC, ICV, PDeCAT, ERC i PP, tots els grups municipals van mostrar el seu descontentament amb el servei ofert per l’actual concessionària en quant a horaris i a millores.

Durant el Ple es van aprovar per unanimitat les modificacions de crèdit per arranjar amb caràcter d’emergència la carretera de Can Sedó per un import de 200.000 euros, per instal·lar la nova deshumectadora de la piscina coberta de Can Pasqual, amb un preu de 90.000 euros, i per reposar els radiadors del Taller Ocupacional de Can Comelles.

El Ple municipal també va aprovar, amb l’abstenció d’ERC i el vot contrari de la CUP, la modificació de crèdit de 61.500 euros per millorar la instal·lació elèctrica i el sistema de prevenció d’incendis de l’antiga Biblioteca Beat Domènec Castellet que properament serà utilitzada per Càrites Parroquial. El mateix va passar amb la imposició del nou preu públic i l’aprovació inicial de l’ordenança fiscal que regularà els productes elaborats pels usuaris del TOCC.

Finalment, també es va tirar endavant la modificació de crèdit per un import de 5.850 euros per a l’adhesió al conveni del Consell Comarcal del Baix Llobregat per posar en marxa un equip de professionals que donarà un Servei Especialitzat d’Atenció a les Persones (SEAP) en els municipis de la comarca. Tots els grups van votar a favor, excepte la CUP, que es va abstenir.

Finalment el Ple també va donar llum verda al contracte de serveis per al tractament de la matèria orgànica municipal per un import de 600.000 euros amb el Consorci del Bages que va comptar amb l’abstenció de Ciutadans, com en el cas de les modificacions de crèdit per comprar el transmissor i l’equip d’alta freqüència de l’emissora municipal, i per adquirir mobiliari i equipament tècnic per a la primera planta de Cal Trempat.

Imatge de la sessió plenària de l'Ajuntament d'ahir 18 de juliol