Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 23/09/2020
Traducció automàtica

Gegants

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Empresa, Promoció Econòmica Dijous, 26 de juliol de 2018

Esparreguera es queda a les portes de rebre subvenció del Pla de Modernització de Polígons

El projecte de millora del clavegueram del polígon industrial de Can Roca s’ha quedat a les portes de rebre una subvenció de la Diputació de Barcelona, en el marc de la primera convocatòria del Pla de Modernització de Polígons

Antonio Ferre, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Esparreguera, ho ha anunciat aquest matí en declaracions a l’emissora municipal, i sobre la possibilitat d’optar a la segona convocatòria d’aquest Pla, prevista per al mes d’octubre, ha assegurat que “depèn dels requisits que es demanin estudiarem la conveniència de presentar-nos de nou, millorant els aspectes més febles del nostre projecte, encara que si es tracta de projectes a executar l’any 2019 no podrem presentar-nos de cap manera, ja que la millora del clavegueram de Can Roca s’ha executat aquesta primavera”. Ferre ha qualificat la millora de clavegueram de Can Roca com un projecte sòlid amb un grau de maduresa evident i molt important, que s’ha quedat a 3 punts d’assolir subvenció per part de l’ens supramunicipal.

En aquesta primera convocatòria del Pla de Modernització de Polígons, la Diputació de Barcelona ha subvencionat amb 15 milions d’euros el 73% dels projectes, mentre els ens locals i el capital privat aportaran la resta. En la primera fase del Pla s’han seleccionat 5 plans integrals de millora i 17 projectes específics; repartits en 22 municipis de la demarcació. Els projectes atorgats en aquesta primera convocatòria permetran actuar en 56 polígons de la demarcació i invertir en prop de 120 millores o nous serveis d’infraestructures. Aquestes actuacions augmentaran la millora competitiva de 5.900 empreses i prop de 80.000 treballadors.

Un dels punts importants en la valoració per part de la Diputació de Barcelona era la mancomunitat de projectes de diferents municipis. Esparreguera va valorar la possibilitat de presentar-se amb polígons de Collbató i d’Olesa de Montserrat, però la inconnexió entre els tres polígons i la tipologia diversa dels projectes van fer descartar aquesta opció. La convocatòria també tenia en compte la col·laboració públic-privada en el projecte, un dels punts febles de la proposta esparreguerina.

Al regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Esparreguera, Antonio Ferre, li ha sobtat que cap dels deu projectes presentats per municipis del Baix Llobregat hagi estat escollit per invertir aquests primers 15 milions d’euros per part de la Diputació de Barcelona, i ha admès que els polígons industrials d’Esparreguera compten amb els mateixos dèficits històrics que la majoria de Catalunya.

El polígon de Can Roca ha millorat el seu accés amb la nova rotonda