Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 01/08/2021
Traducció automàtica

Vista des de CC

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Participació Ciutadana, Urbanisme Dimecres, 1 d'agost de 2018

L’Ajuntament i les AA.VV. de Can Rial i de Mas d’en Gall es reuneixen pel projecte de la ròtula Martorell-Abrera

La trobada de dilluns tenia l’objectiu d’analitzar l’impacte d’aquest projecte aprovat inicialment per la Generalitat de Catalunya i de consensuar les al·legacions a presentar pet totes les parts

L’alcalde Eduard Rivas ha valorat positivament aquesta reunió, ja que va permetre “explicar als representants veïnals d’aquests barris les vuit al•legacions que l’Ajuntament d’Esparreguera ja ha presentat davant de la Generalitat de Catalunya sobre l’aprovació inicial d’aquest projecte que inclou la variant de la B-231 i l’eix transversal ferroviari que afecta negativament a aquestes dues zones de la vila”.

Rivas ha explicat que les al·legacions s’han posat a disposició de les dues Associacions per a què se sumin a elles o a per a què se’n presentin de noves, tant a nivell col·lectiu com individual de cada un dels veïns, i s’ha congratulat que Esparreguera hagi estat un dels primers municipis en lliurar al·legacions.

D’altra banda, l’alcalde s’ha compromès a mantenir a començaments del mes de setembre una reunió amb els veïns i veïnes dels barris de Mas d’en Gall i de Can Rial per facilitar tota la informació necessària abans que finalitzi el termini per presentar al·legacions el proper 24 de setembre.

Eduard Rivas ha destacat que l’impacte visual i mediambiental de la variant B-231 és inacceptable i que l’al·legació presentada per l’Ajuntament, d’acord amb els treballs que s’estan portant a terme actualment del futur POUM, el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, de la vila, ofereix una alternativa que podria ser acceptada per la Generalitat de Catalunya. Finalment, ha valorat com a projecte irrealitzable la proposta a llarg termini de l’Eix Transversal Ferroviari de la Generalitat de Catalunya, per la seva manca de consens amb el territori i per la previsió econòmica. A més a més, ha afegit que l’al·legació presentada per l’Ajuntament recull el neguit mostrat pels veïns del barri de Can Rial.

Per la seva banda, l’Associació de Veïns de Mas d’en Gall ha fet una bona valoració de la reunió. Susana Martínez, presidenta del col·lectiu veïnal d’aquest barri, ha assegurat que ara analitzaran aquestes al·legacions, però ha admès que “l’Associació no decidirà adherir-se a aquestes o presentar les seves fins després de la reunió que l’alcalde Eduard Rivas i els tècnics municipals faran a començaments de setembre a El Brullot amb els veïns del barri de Mas d’en Gall”.

L’Associació de Veïns de Can Rial també ha mostrat la seva satisfacció per aquesta trobada. Carles Batlles, president veïnal d’aquest barri, ha assegurat que “des de l’Associació presentarem dues al·legacions, una en referència a la variant de la B-231 i una sobre l’impacte de l’Eix Transversal Ferroviari”.

Batlles ha destacat que en les seves al·legacions només es basaran en els aspectes que afecten directament al barri de Can Rial, però també ha assenyalat que compartiran informació amb l’Associació de Veïns del barri de Mas d’en Gall per facilitar la presentació de més al·legacions contra aquest projecte de la Generalitat de Catalunya i tenir d’aquesta manera més força.

Malgrat que el termini de presentació d’al·legacions acaba el 24 de setembre i que l’alcalde Eduard Rivas s’ha compromès a mantenir una reunió amb els veïns del barri de Can Rial a començaments del mes de setembre, Carles Batlles ha anunciat que presentaran les seves al·legacions en els propers dies, afegint alguna de les dades que contemplen les lliurades ja per l’Ajuntament d’Esparreguera.

El president de l’Associació de Veïns del barri de Can Rial ha admès que ajudaran als veïns que vulguin presentar al·legacions a nivell individual, ja que d’aquesta manera es farà una major pressió a la Generalitat de Catalunya perquè canviï el traçat de la variant de la B-231 i de l’Eix Transversal Ferroviari. Batlles ha destacat que en les seves al·legacions han estat pro-actius i aposten per unificar, a diferència de l’Ajuntament de la vila, el traçat de la variant de la B-231 amb el de la B-40, el Quart Cinturó. Finalment, ha assegurat que el text de l’al·legació que fa referència a la variant de la B-231 és molt similar al ja redactat quatre anys enrere quan es va iniciar la problemàtica al voltant d’aquesta via, i que sí que han treballat des de zero l’al·legació contra el projecte de l’Eix Transversal Ferroviari.

Una de les al·legacions de l'Ajuntament sobre la variant B-231 aporta traçats alternatius