Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 27/10/2021
Traducció automàtica

Faroles Plaça Esglèsia

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Oficina d'Atenció Ciutadana Dimarts, 14 d'agost de 2018

La negociació per a les millores laborals de les plantilles de les ORGT avança

La valoració de les trobades entre la Diputació de Barcelona i els sindicats per consensuar les condicions laborals de les plantilles de les Oficines de Recaptació i Gestió Tributària, entre elles la d’Esparreguera, és positiva

Després de les quatre jornades de vaga que es van convocar els passats mesos d’abril i maig amb un ampli seguiment per part dels treballadors, la delegada d’UGT a l’organisme, Maite Calavia, ha assegurat que “les negociacions estan encaminades i esperem tancar l’acord aquest mes d’octubre per poder aprovar aquestes millores econòmiques, laborals i professionals en el Ple del mes de novembre, i que siguin executades a partir de l’1 de gener de l’any vinent”.

La representant d’UGT ha reclamat un procés d’integració dels treballadors de l’ORGT a les condicions laborals de la Diputació de Barcelona d’una manera consensuada, en una única fase, ja que els sous són actualment molt baixos respecte a les seves responsabilitats i les seves càrregues de treball.

La sindicalista ha reconegut que les condicions laborals serien molt millors sota el paraigües de la Diputació de Barcelona i ha reclamat que es compleixi l’acord de funcions signat al 2015, que recollia un compromís de tenir elaborada una relació de llocs de treball al 2017.

Maite Calavia ha destacat que en la taula de negociació també està el sindicat CC.OO., que es va desmarcar de les dues darreres jornades de vaga al·legant un nou compromís en aquell moment per la Diputació de Barcelona, i ha valorat la bona predisposició en les darreres reunions per part de l’ens supramunicipal.

Malgrat que, durant les negociacions, s’ha produït un canvi de presidència a la Diputació de Barcelona, els compromisos adquirits per l’anterior responsable, Mercè Conesa, han estat assumits sense problemes pel nou responsable de l’ens supramunicipal, Marc Castells.

En els darrers anys s’han ampliat el nombre de delegacions per part dels municipis sense el corresponent augment de plantilla, encara que la Diputació ja ha impulsat en les darreres setmanes algunes incorporacions, procedents de les borses de treball.

En el cas de l’oficina d’Esparreguera, l’organisme disposa d’una plantilla de de sis treballadors, encara que aquesta dóna servei a d’altres municipis del voltant amb la corresponent càrrega de feina que això comporta.

Finalment, la delegada d’UGT a l'ORGT, Maite Calavia, ha assegurat que la plantilla està sotmesa cada vegada més a situacions més desagradables a causa de l’actual context social, encara que qualifica com a positives les relacions entre treballadors i contribuents.

L'ORGT d'Esparreguera s'ubica al carrer Barcelona, 19