Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 01/08/2021
Traducció automàtica

El Puig

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Alcaldia, Convivència, Societat Dijous, 30 d'agost de 2018

L'Ajuntament recupera les rebudes institucionals als nouvinguts

La primera experiència serà el 24 de novembre i es tracta de donar la benvinguda, presentar la vila, les entitats i el consistori i contribuir a la cohesió social

La rebuda institucional als vilatans nouvinguts no es realitzava des del mandat de Xavier Sitjà i ara es vol tornar a implantar, convidant tant a les persones que participen a les sessions d’acollida que organitza la regidoria de Convivència com a qualsevol altre vilatà arribat de nou a Esparreguera.

Serà dissabte 24 de novembre a la sala de plens de l’Ajuntament i la convocatòria anirà destinada a qualsevol persona nouvinguda, hagi arribat de l’estranger o del propi país, la comarca o fins i tot un municipi veí. També s’inclouen persones que hagin marxat d’Esparreguera en el passat i que ara han tornat.

Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera, ha explicat que “es tracta de donar la benvinguda, amb l’objectiu final d’integrar i cohesionar el municipi. El servei d’Acollida ja fa aquesta funció, però va destinada sobretot a les persones que venen de països estrangers. El que plantegem ara és celebrar aquesta rebuda com a cloenda de les sessions d’acollida i, a més, fer extensiva la invitació a totes les persones nouvingudes, arribin d’on arribin”.

Segons dades provisionals basades en el padró de 2017, Esparreguera rep a la vora d’un miler de nous ciutadans cada any, excloent-hi els naixements. Encara s’ha de decidir quin període de temps concret s’empra per fer la convocatòria, que en tot cas abastaria una part de 2018 i, possiblement, uns mesos de 2017 o tot l’any sencer.

A la sessió es convidarà tots els regidors del consistori, per tal de poder presentar els grups polítics, i es lliurarà als assistents informació sobre la vila, els serveis municipals i les entitats, aprofitant la recent edició actualitzada de la Guia d’Entitats 2018. Hi haurà un espai per interactuar i resoldre dubtes i neguits i es visualitzarà un video de curta durada, introductori sobre Esparreguera, que ja es va poder veure en una versió inicial durant la jornada de portes obertes que es va celebrar al juliol, coincidint amb la Festa Major. La jornada acabarà amb una visita al Campanar d’Esparreguera, la silueta del qual és sens dubte la imatge més representativa de la nostra vila.

Esparreguera va registrar un miler de nouvinguts l'any 2017