Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 03/08/2020
Traducció automàtica

Faroles Plaça Esglèsia

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Empresa, Societat, Urbanisme Divendres, 31 d'agost de 2018

Les transaccions immobiliàries pugen un 27% al primer trimestre de 2018

La recuperació del mercat de l'habitatge a Esparreguera es situa per sobre de la mitjana de la comarca del Baix Llobregat

Un informe del Fòrum Empresarial del Baix Llobregat conclou que, durant el primer trimestre de 2018, les compravendes d’habitatges a la nostra vila han augmentat un 27%, mentre que a tota la comarca ho han fet en un 6,6%. Si es té en compte el període sencer d’un any, des d’abril de 2017 a març de 2018, l’increment és del 16,8%, amb un total de 243 transaccions realitzades durant els darrers 12 mesos front a les 208 del període anterior.

Javier Baratech, president de la Comissió d’Indicadors Econòmics del Fòrum Empresarial del Baix Llobregat, ha dit que “les dades són bones, però hem de tenir en compte que partim de xifres molt baixes. Pensem que al 2011, que va ser el pitjor any del segle, només es varen fer 94 operacions”.

Segons el Fòrum Empresarial, a tot el Baix Llobregat han augmentat les compravendes d’habitatges un 6,6% al primer trimestres de 2018 respecte del mateix període de 2017. Però el comportament territorial no és uniforme: des les 30 poblacions de la comarca, a tretze es produeix una disminució. En el cas d’Esparreguera, es tracta d’una de les viles que creixen, encara que altres com La Palma de Cervelló, Begues o Sant Just Desvern es situen molt per sobre.

En quant a l’edificació nova, el Baix Llobregat ha assolit la fita de 2.840 habitatges iniciats durant el 2017, implicant una recuperació molt important tot i que suposa només un terç del que es construïa, per exemple, al 2006. A Esparreguera, el Fòrum xifra en una vintena les obres que hi ha actualment en marxa, molt lluny de les 200 del moments més àlgids del boom de la construcció, durant la dècada passada. “La població no augmenta, sinó al contrari; i el nombre de persones ocupades està estancat. Tot això provoca que pràcticament no hi hagi demanda d’habitatge nou. És difícil que tornem a veure les taxes del boom econòmic, perquè encara s’està absorbint el que es va construir en aquell moment”, ha dit Javier Baratech.

El mercat immobiliari es recupera, però no la construcció nova