Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 26/05/2019
Traducció automàtica

Vista des de MDG

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes, Ràdio Esparreguera Dilluns, 3 de setembre de 2018

Els Castellers d’Esparreguera actuaran al Concurs de Castells de Tarragona

Serà dissabte 6 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça i els bordeus hi actuaran juntament amb 10 colles més. És el segon cop que assoleixen aquesta fita clau en el calendari casteller

Els Castellers d’Esparreguera tornen a fer història en aconseguir, per segon cop, actuar amb les colles capdavanteres de Catalunya al Concurs de Castells de Tarragona. Aquest esdeveniment biennal acollirà les trenta primeres colles d’una classificació elaborada a partir de les tres millors construccions assolides en les cinc millors diades realitzades per cada colla, des de l’1 de setembre de 2017 fins al 31 d’agost de 2018. Per als Castellers d’Esparreguera, han comptabilitzat les actuacions de la diada de 2017 i les de Martorell, Olesa de Montserrat, l’aniversari dels bordeus i la Festa Major d’Esparreguera de 2018. A quatre de les actuacions es varen descarregar el 5de7, el 7de7 i el 4de7 amb agulla, mentre que la Festa Major es va saldar amb el 5de7 i el 7de7 i es va carregar el 2de7.

Els bordeus han quedat en 31ª posició de la classificació, però la renúncia dels Minyons de Terrassa i dels Tirallongues de Manresa els ha permès finalment entrar. De fet, no ha estat del tot sorpresa, ja que els Castellers d’Esparreguera ja contemplaven la possibilitat que alguna colla renunciés. Divendres es va confirmar que els desitjos s’han fet realitat, justament el dia que tornaven de vacances i feien el primer assaig a l’Escorxador, que es va omplir de l’eufòria de les camises bordeus.

Els bordeus actuaran a Tarragona dissabte 6 d’octubre a la tarda de manera simultània a 10 colles més. Aïda Puig, cap de colla dels Castellers d’Esparreguera, ha anunciat que tenen la intenció de portar a plaça el 2de7 o torre de set, un castell que només s’ha carregat i que és el màxim registre dels bordeus. La cap de colla s’ha mostrat prudent en declaracions a Ràdio Esparreguera, dient que “Tarragona és una plaça complicada, perquè actuem onze colles al mateix temps i això comporta distraccions. Fins i tot hi ha problemes perquè se sentin les instruccions des de dalt del castell. Portarem a concurs les construccions que estiguin bastant rodades i puguem aixecar amb seguretat”.

Aïda Puig ja ha anunciat que, durant els dies previs, es faran assajos oberts per tal que a Tarragona puguin anar a fer pinya persones que no són membres de la colla. La primera vegada que els Castellers d’Esparreguera varen actuar a la Tarraco Arena Plaça va ser fa quatre anys, al 2014.

imatge del Concurs de Castells a la Tarraco Arena Plaça