Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 19/09/2020
Traducció automàtica

Grup musical

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Comerç Dimarts, 4 de setembre de 2018

El govern local veu amb preocupació el futur del Mercat Municipal

Està en estudi un nou concurs per les parades buides, però abans es vol aplicar diferents millores en els contractes, els terminis i els tràmits burocràtics per a optar a la concesió

El govern local veu amb preocupació el futur del Mercat Municipal. Així ho ha expressat la regidora de Comerç, Mariona Masferrer, en declaracions a Ràdio Esparreguera, afirmant que s’estan buscant alternatives per tornar vida a aquest espai cèntric que, en els darrers anys, ha anat quedant buit.

A hores d’ara, només hi ha 7 parades ocupades d’un total de 15 i, per primer cop, aquest estiu l’equipament ha hagut de tancar durant tres setmanes d’agost perquè els paradistes que hi quedaven no podien garantir la varietat mínima de productes. La regidora de Comerç ho ha atribuït als canvis en els hàbits de compra i a la competència que exerceixen les grans superfícies i ha dit que “des de l’ajuntament defensem molt el mercat. Sabem que hi ha persones, com la gent gran, que necessiten anar a comprar-hi, perquè és un comerç de proximitat que si cal et porta la compra a casa”.

Durant aquest mandat municipal dos concursos per omplir les parades buides han quedat deserts i properament, arran de l’interès manifestat per alguns candidats, se’n podria convocar un de nou. El govern municipal vol escurçar els terminis i introduir millores als contractes, com per exemple la possibilitat d’obtenir la parada en concessió amb un període de prova de dos mesos. Cal estudiar, però, la normativa legal i per això la qüestió està en mans de la secretaria municipal.

L’altra qüestió que preocupa són els horaris. Mariona Masferrer considera que són limitats i que això fa difícil que les persones que treballen puguin anar-hi, però entén que es tracta de negocis familiars i que l’ampliació resulta complicada. Així ho ha manifestat també Javier Ceballos, portaveu dels paradistes, qui ha recordat que l’horari de treball no coincideix amb el d’obertura al públic. “A les sis del matí ja estem col·locant les parades i a les tardes anem a Mercabarna a buscar el producte fresc. Som empreses familiars i ampliar els horaris a les tardes suposaria haver de contractar personal”. Tant el portaveu dels paradistes com la regidora de Comerç han coincidir a considerar que el problema no és exclusiu del Mercat Municipal d’Esparreguera, sinó que afecta en general aquest tipus d’establiments.

Mercat Municipal d'Esparreguera