Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 05/06/2020
Traducció automàtica

Can Comelles 097

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Medi Ambient Dimecres, 5 de setembre de 2018

La nova àrea d’esbarjo de Can Roca, a la recta final

A hores d’ara, ja és ben visible l’esplanada on s’han de plantar els arbres, que dibuixa un desnivell sobre el camí que va cap a les Roques Blaves i Can Rubió. S’hi instal·laran taules de pícnic

Després d’una llarga execució, l’esplanada de Can Roca es veurà finalment convertida en àrea d’esbarjo en poques setmanes. La plantació d’alzines, roures i alguns arbustos complementaris és imminent i caldrà només dotar de mobiliari a la zona, que estarà senyalitzada amb uns panells.

El projecte procedeix del mandat passat i, segons Emmanuel Ortí, regidor de Medi Ambient, el principal motiu de l’endarreriment ha estat el mètode emprat per a l’acopi de terres: totes provenen de moviments ocasionats per obres al nostre terme. En total, hauran passat cinc anys des que es va començar a parlar de convertir aquesta esplanada en àrea d’esbarjo.

Segons el regidor Ortí, “els tècnics han considerat necessari utilitzar terra neta i no la pròpia de l’esplanada, per garantir que els arbres arrelin correctament. I hem volgut que aquesta terra procedeixi dels moviments que generen les obres. Normalment les empreses han de pagar per abocar-les i, en aquest cas, ho han pogut fer gratuïtament. Les dues parts hem guanyat”.

Les pluges de la primavera i l’estiu també han ocasionat un endarreriment, ja que era necessària l’entrada de maquinària per compactar la terra. Fins a tres cops es va intentar, però els vehicles s’enfonsaven en el fang, fet que va obligar a esperar que arribés un període de temps més sec.

Serà a la plataforma elevada generada per aquestes terres on s’instal·larà una desena de taules de fusta, del mateix estil que les que hi ha a l’esplanada d’El Puig. No s’hi podrà accedir en cotxe i, a hores d’ara, ja hi ha una tanca per impedir-ho. Els vehicles han d’estacionar a un aparcament habilitat al costat de la Masia de Can Roca, pocs metres abans d’arribar a l’esplanada.

L'àrea d'esbarjo té la masia de Can Roca com a referent