Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 01/08/2021
Traducció automàtica

Can Comelles

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Urbanisme Divendres, 7 de setembre de 2018

L’Ajuntament i els barris de Can Rial i Mas d’en Gall, units contra el Pla de la Ròtula Martorell-Abrera

Durant aquesta setmana s’han dut a terme reunions de l’Ajuntament amb els veïns afectats i la sensació és de sintonia i de rebuig unànime a les propostes de la Generalitat

Satisfacció per les dues reunions que aquesta setmana s’han dut a terme als barris de Can Rial i Mas d’en Gall per informar sobre el Pla director d’infraestructures de la ròtula Martorell-Abrera, que actualment està sotmès a informació pública. L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, s’hi va desplaçar acompanyat pel primer tinent d’alcalde, Emmanuel Ortí, i la cap de l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament.

Amb una assistència de més de 100 veïns, les dues reunions han demostrat l’expectació que genera aquest pla de la Generalitat, que afecta el nostre territori principalment pel que respecta al nou eix transversal ferroviari i a la construcció d’una variant de la carretera B-231 que evitaria el pas de camions que van a l’abocador de can Mata.

Les associacions veïnals, com el consistori, rebutgen tots dos projectes, pel seu impacte mediambiental i sobre la qualitat de vida dels habitats dels dos barris. Actualment, el pla està en fase de recepció d’al·legacions, que el consistori ja ha presentat i les associacions estan preparant. Durant les reunions mantingudes, s’ha demanat als vilatans que presentin també les seves al·legacions a títol personal o, si volen, afegint-se a les fetes per l’ajuntament i les entitats veïnals.

Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera, ha dit en declaracions a l’emissora municipal que “l’ajuntament ha fet un proposta alternativa a la variant que passa pel nostre terme municipal, perquè no podem fer altra cosa, però reconeixem que existeixen opcions millors, com una sortida de la B-40, el quart cinturó, que en aquest cas passaria en part pel terme municipal d’Abrera”. Les associacions de veïns, per la seva banda, han manifestat que proposaran aquesta via de solució a la Generalitat en les seves al·legacions, considerant que queda prou allunyada tant dels barris esparreguerins de Can Rial i Mas d’en Gall com de l’abrerenc Ca n’Amat.

La postura de les associacions

A la reunió de dimarts a la seu de l’Associació de veïns de Can Rial varen assistir una vuitantena de persones, superant les expectatives, omplint el local i fins i tot deixant persones a les portes. Carles Batlles, president de l’associació de veïns de Can Rial, ha explicat que les al·legacions que presentarà l’entitat veïnal es basen “en la cohesió territorial. Demanem que les infraestructures s’agrupin unificant els traçats i argumentem que passen molt a prop de les cases. Tant a variant com l’eix transversal discorren per la riera de Pierola i pensem que, des del punt de vista mediambiental, no és la millor solució”.

Unes quaranta persones varen assistir, per la seva banda, a la reunió informativa pública al barri de Mas d’en Gall, on va quedar palesa la preocupació que genera sobretot l’eix transversal ferroviari, una macroinfraestructura que va ser dissenyada a la dècada passada i que es manté dins dels plans de la Generalitat sense canvis ni adaptacions. Susanna Martínez, presidenta de l’associació de veïns de Mas d’en Gall, ha dit a Ràdio Esparreguera que “quedarà molt a prop de les cases, generant problemes de sorolls i mediambientals. L’ajuntament ens ha deixat un mapa de totes les infraestructures, de manera que al local d’El Brullot podem explicar els detalls a les persones que no han pogut venir a la reunió”.

El termini per presentar al·legacions per part dels veïns i veïnes acaba a finals del mes de setembre. L’ajuntament s’ha posat a disposició per resoldre qualsevol dubte tècnic i les associacions de veïns han difós un model d’instància per tal de facilitar el tràmit.

Més informació:
En aquest enllaç podeu trobar tota la informació referent a la proposta ampliació autovia A-2 i PDU de la Ròtula Martorell-Abrera

Imatge de la reunió mantinguda a la seu de l'Associació de Veïns de Can Rial

A Mas d'en Gall crea preocupació sobretot l'eix transversal ferroviari