Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 01/10/2020
Traducció automàtica

Font i campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Polítiques d'Igualtat Divendres, 14 de setembre de 2018

Sis esparreguerines estaran presents en el projecte “Lideratges femenins al Baix Llobregat. 40 anys de feminisme”

Anna Lizaran, Francesca Callao, Maria Rius, Carme Paulo, Antònia Galceran i Kima Guitart són els noms que l’Ajuntament ha consensuat per al projecte del Centre d’Estudis Comarcals

Maria Mas, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Esparreguera, ha destacat en declaracions a Ràdio Esparreguera que “s’ha buscat l’equilibri entre dones expertes en la seva disciplina i dones referents des del punt de vista històric”.

Mas ha assegurat que ha estat una tasca molt difícil el fet de reduir la llista de dones esparreguerines a només els sis noms que sol·licitava el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat. Les escollides són l’actriu de teatre, cinema i televisió Anna Lizaran; la soprano operística Francesca Callao; la il·lustradora Maria Rius; la primera dona regidora de l’Ajuntament de la vila des de la reinstauració de la democràcia, Carme Paulo; l’escriptora Antònia Galceran; i la dissenyadora Kima Guitart.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Esparreguera ha defensat els criteris emprats per escollir aquestes sis dones esparreguerines que formaran part del projecte “Lideratges femenins al Baix Llobregat. 40 anys de feminisme”, impulsat pel Centre d’Estudis Comarcals i que serà present en el 5è Congrés de Dones de la comarca els propers 26 i 27 d’octubre a Castelldefels. Durant aquest any 2018 s’han portat a terme una sèrie de fòrums i entrevistes dirigides a dones per donar veu a les baixllobregatines i alhora recollir la veu femenina de la comarca del Baix Llobregat com a font primària de la recerca d'aquest projecte. La voluntat del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat és aglutinar tota la informació en un informe, en un treball, que no ha existit fins ara i reconèixer el paper de la dona en la comarca durant aquests darrers 40 anys.

Finalment, Maria Mas ha posat en valor la possibilitat de comptar amb una base de dades d’aquestes característiques a la comarca del Baix Llobregat, una eina per lluitar contra la invisibilitat de les dones en molts fòrums, en debats, en xerrades, entre d’altres.

Consell Comarcal del Baix Llobregat