Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 05/06/2020
Traducció automàtica

Polígon Can Sedó

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Via pública Dilluns, 17 de setembre de 2018

Sis carrers de Mas d’en Gall i cinc de Can Rial, inclosos al pla de millora de l’asfaltat

S’hi invertiran 110.000 euros en un projecte que està a hores d’ara en exposició pública fins a finals de mes

Els carrers Pau Duran, Collbató, Ginesta, Gardènia, del Rabassaire i Hortènsia a Mas d’en Gall i els carrers Pep Ventura, Rafael Casanova, Antoni Gaudí, Pedro Pons i Lluis Millet a Can Rial són els afectats pel pla de millora de l’asfaltat. Però el regidor d’Urbanisme de l'Ajuntament d'Esparreguera, Rogeli de la Cruz, ha dit en declaracions a Ràdio Esparreguera que no s’actuarà sobre tota la longitud dels carrers: “Les actuacions es concentraran en els trams que estiguin en condicions degradades”.

Hi haurà tres nivells d’actuació, que depenen de l’estat del carrer. Des d’un fresat i la col·locació de paviment asfàltic en calent amb un gruix aproximat de sis centímetres pel que fa al nivell més baix fins a l’extensió de dues capes de rodadura amb un gruix total de 12 centímetres en el segon nivell. En els trams més malmesos es suprimiran els sots, es compactarà i s’aplicarà una capa de rodadura.

En tots els casos s’utilitzarà asfalt en calent, que té un major durabilitat i que exigeix el desplaçament de maquinària pesant. Però en altres carrers o trams on es detectin problemes i que no estiguin inclosos al pla, la brigada municipal continuarà aplicant asfalt en fred.

En quant al termini de les obres, l’inici no es preveu per abans de la primavera vinent, calculant sis mesos dedicats als tràmits d’adjudicació. De moment no s’ha presentat cap al·legació i això facilitaria que les obres avancessin amb més celeritat. La durada, un cop començades, es calcula no superior a un mes i mig.

El 100% de les actuacions es concentra als barris de Can Rial i Mas d’en Gall, que és on els tècnics han considerat que es situen els punts més crítics. “Els tècnics de Serveis Territorials varen fer un estudi sobre l’estat dels carrers que no contempla tots els indrets on s’hauria de fer un arranjament, sinó només els que es troben en una situació més avançada de degradació. Pensem que fa més de vint anys que es varen realitzar les tasques d’asfaltat en aquests dos barris i, des de llavors, el manteniment que s’ha fet no ha estat el més adient”, ha dit el regidor Rogeli de la Cruz.

El barri de Mas d'en Gall serà un dels beneficiaris d'aquest pla de millora de l'asfaltat