Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 28/09/2020
Traducció automàtica

Vista 1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Arxiu Municipal, Memòria Històrica Dimarts, 18 de setembre de 2018

Les peces arqueològiques guardades a L’Escorxador ja es troben a l’Arxiu municipal

Es tracta de restes de materials de les excavacions de Can Paloma, una tomba romana i unes baionetes de la Guerra del Francès, entre d’altres objectes

Les peces provinents de les excavacions de Can Paloma se sumen al material d’excavacions a Santa Maria del Puig que es va traslladar fa poc a les instal·lacions de l’Arxiu municipal, situades a la Biblioteca Municipal L’Ateneu.

En declaracions a Ràdio Esparreguera, Mariona Masferrer, regidora de l’Arxiu i de la Memòria Històrica de l'Ajuntament d'Esparreguera, s’ha pronunciat a favor de convertir l’antiga Biblioteca Beat Domènec Castellet en “un museu que permeti acollir totes aquestes peces i possibles donacions particulars futures, ja que, a hores d’ara, això no és possible i el millor emplaçament actual és l’Arxiu municipal”.

En quant als documents del Col·lectiu Esparreguerí de Recerques que es troba guardat a l’antic arxiu de Can Pasqual, la regidora ha demanat a aquesta entitat que en faci una tria abans de traslladar-lo també a l’Arxiu municipal, un espai que a l’entitat esparreguerina no li agrada especialment.

Finalment, la regidora de l’Arxiu i de la Memòria Històrica de l’Ajuntament d’Esparreguera, Mariona Masferrer, s’ha mostrat satisfeta de la continuïtat del Col·lectiu Esparreguerí de Recerques, decidida en una assemblea que va tenir lloc fa dos divendres a Can Pasqual. Masferrer ha assegurat que va assistir-hi com a ex-membre de la Junta Directiva d’aquesta entitat i ha demanat la implicació de gent jove per tirar endavant amb els projectes d’aquesta.

Instal·lacions de l'Arxiu municipal