Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 02/07/2020
Traducció automàtica

El Puig

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Arxiu Municipal, Memòria Històrica Dimarts, 18 de setembre de 2018

Les peces arqueològiques guardades a L’Escorxador ja es troben a l’Arxiu municipal

Es tracta de restes de materials de les excavacions de Can Paloma, una tomba romana i unes baionetes de la Guerra del Francès, entre d’altres objectes

Les peces provinents de les excavacions de Can Paloma se sumen al material d’excavacions a Santa Maria del Puig que es va traslladar fa poc a les instal·lacions de l’Arxiu municipal, situades a la Biblioteca Municipal L’Ateneu.

En declaracions a Ràdio Esparreguera, Mariona Masferrer, regidora de l’Arxiu i de la Memòria Històrica de l'Ajuntament d'Esparreguera, s’ha pronunciat a favor de convertir l’antiga Biblioteca Beat Domènec Castellet en “un museu que permeti acollir totes aquestes peces i possibles donacions particulars futures, ja que, a hores d’ara, això no és possible i el millor emplaçament actual és l’Arxiu municipal”.

En quant als documents del Col·lectiu Esparreguerí de Recerques que es troba guardat a l’antic arxiu de Can Pasqual, la regidora ha demanat a aquesta entitat que en faci una tria abans de traslladar-lo també a l’Arxiu municipal, un espai que a l’entitat esparreguerina no li agrada especialment.

Finalment, la regidora de l’Arxiu i de la Memòria Històrica de l’Ajuntament d’Esparreguera, Mariona Masferrer, s’ha mostrat satisfeta de la continuïtat del Col·lectiu Esparreguerí de Recerques, decidida en una assemblea que va tenir lloc fa dos divendres a Can Pasqual. Masferrer ha assegurat que va assistir-hi com a ex-membre de la Junta Directiva d’aquesta entitat i ha demanat la implicació de gent jove per tirar endavant amb els projectes d’aquesta.

Instal·lacions de l'Arxiu municipal