Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 25/01/2020
Traducció automàtica

Vista des de Can Pasqual

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política, Serveis Socials, Treball i Formació Dimecres, 26 de setembre de 2018

Es presenta a Esparreguera la nova fundació privada Àuriafil

És el resultat de la incorporació de l’anterior Fundació per a la Inclusió Laboral (FIL) dins del Grup Àuria. Ahir, en un acte a la seu que l’empresa té al polígon de Can Comelles, es varen donar a conèixer els detalls d’aquest canvi

A la presentació oficial d'Àuriafil, que es va celebrar ahir en presència de nombrosos mitjans de comunicació, hi van assistir els alcaldes i alcaldessa dels cinc ajuntaments patrons, Esparreguera, Collbató, Abrera, Sant Esteve de Sesrovires i Olesa de Montserrat, i la resta de membres del patronat de la Fundació Àuriafil. La seva presidenta, Maria Pilar Salat, va expressar “la immensa satisfacció d’haver arribat fins aquí després de tres anys de moltes converses i una feina ingent. Garantim continuïtat a un projecte que dona feina a persones que tenen algun grau de discapacitat i que dignifica al seva vida”.

Àuriafil és la denominació de la nova Fundació per la Inclusió Laboral Àuria, que, des d’aquest mes de setembre, s’ha incorporat a l’estructura del Grup Àuria. La transformació de la Fundació per a la Inclusió Laboral (FIL) en la Fundació Àuriafil culmina el Pla de Viabilitat sol·licitat el 2015 per l’anterior patronat format pels alcaldes d’Esparraguera, Olesa de Montserrat, Abrera, Sant Esteve de Sesrovires i Collbató i suposa que Àuriafil passa a ser titularitat de la Fundació Privada Àuria.


Creació de llocs de treball i viabilitat econòmica

La nova fundació ha prioritzat mantenir la massa laboral del centre especial de treball i ha optat per prescindir de càrrecs de gestió i direcció que han estat assumits pels serveis centrals d’Àuria Grup. L’objectiu principal s’ha centrat en estabilitzar la viabilitat econòmica de l’entitat i reduir les pèrdues. Un objectiu que es realitza fonamentalment a través de l’activitat d’obres i serveis, amb ajuntaments i iniciativa privada; i en els sectors de neteja i jardineria, que són les principals activitats. Però creix l’àmbit dels serveis industrials a les empreses. Miquel Canet, gerent d’Àuriafil, ha explicat que “estem minimitzant les feines que tenen poc valor afegit i substituint-les per tasques a la indústria, per exemple la d’automoció, molt present a la comarca. L’objectiu és que l’explotació generi resultats positius”.

Per aconseguir-ho, s’han dut a terme importants inversions. Al 2015 i 2016, es varen destinar 95.000 euros a renovar el parc mòbil i al 2018 és previst invertir 100.000 euros en estructures mòbils i sistemes informàtics. Miquel Canet identificava durant l’acte tres reptes de futur per a la nova fundació, “augmentar el sou mínim interprofessional, aconseguir resultats que reverteixin en la pròpia entitat i competir en un sector amb enormes dificultats, on grans empreses estan actuant com a Centres Especials de Treball, cosa que ens obliga a aguditzar l’enginy”.

En nom dels cinc ajuntaments patrons, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, que havia estat el darrer president del Patronat abans d’aquest canvi, destacava “les moltes energies invertides per poder superar els problemes d’adscripció jurídica i els exercicis econòmics negatius que es van trobar l’any 2015. Teníem una tempesta perfecta i havíem de fer-hi front, perquè el que no ha canviat és l’aposta dels cinc municipis per aquest projecte”.

Els ajuntaments patrons han signat amb Àuriafil un contracte programa de tres anys, que suposa aportacions econòmiques de 200.000 euros anuals, amb un quart any variable. En el cas d’Esparreguera, a més, el pressupost municipal contempla una reserva de 300.000 euros, com a mínim, per projectes que han de ser adjudicats a Centres Especials de Treball.


D’esquerra a dreta, Enric Carbonell, alcalde de Sant Esteve de Sesrovires; Maria Pilar Salat, presidenta del Patronat d’Àuriafil; Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera; Pilar Puimedon, alcaldessa d’Olesa de Montserrat; Jesús Naharro, alcalde d’Abrera; i Miquel Solà, alcalde de Collbató

Moment de la presentació, que varen fer Eduard Rivas, alcalde d'Esparreguera; Maria Pilar Salat, presidenta del patronat; i Miquel Canet, gerent d'Àuriafil. Fotografia: Ajuntament d'Abrera

Instal·lacions d'Àuriafil al polígon industrial de Can Comelles d'Esparreguera