Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 26/05/2019
Traducció automàtica

cap1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Medi Ambient Dijous, 4 d'octubre de 2018

Tanca una campanya de prevenció d’incendis excepcionalment bona

A Esparreguera, només s’han registrat dos incidents de foc durant l’estiu, un dels quals va ser originat a un recinte industrial

La campanya de prevenció dels incendis forestals ha tancat a tot Catalunya i també a la nostra vila amb un balanç molt positiu. Ha estat, segons dades de la Generalitat, la millor campanya dels darrers 15 anys. I ho confirma Lídia Quevedo, presidenta de l’ADF d’Esparreguera, qui diu “que la meteorologia ha sigut molt favorable. Estàvem una mica preocupats perquè la pluja de la primavera havia fet que hi hagués molt combustible vegetal al bosc, però ha anat plovent durant tot l’estiu i el resultat ha estat finalment molt bo”.

A tot Catalunya, aquest estiu han cremat un total de 115 hectàrees, mentre que a Esparreguera els incidents que han obligat a mobilitzar l’ADF s’han reduït a dos. El més important va tenir lloc a la zona industrial Magarola el passat 8 de juliol, quan es va cremar una nau que va demanar la presència de catorze dotacions de bombers. L’origen del sinistre va ser una empresa de reciclatge de matalassos.

A nivell forestal, hi ha hagut un petit incendi al camí de Can Santjoan a Can Roca ocasionat pel trencament d’una peça d’una torre elèctrica. A més, l’ADF d’Esparreguera ha participat aquest estiu en l’extinció d’un incendi a Gavà i un altre localitzat entre Martorell i Sant Esteve de Sesrovires.

El dispositiu especial de prevenció d’incendis ja ha finalitzat, tot i que fins al 15 d’octubre s’ha de demanar autorització als agents rurals per poder fer cremes al bosc, un tràmit que es pot dur a terme a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’ajuntament d’Esparreguera. A partir del 15 d’octubre només caldrà realitzar una comunicació.

El voluntaris de l’Agrupació de Defensa Forestal reforcen el sistema de vigilància i les mesures de prevenció que posen en marxa la Diputació de Barcelona i la Generalitat. Malgrat que han hagut de fer poques sortides, la seva activitat ha estat continuada durant tot l’estiu, en matèria de formació i prevenció.

Ara que arriba la tardor, l’ADF no s’atura i, de fet, ja ha començat a planificar la campanya de prevenció que es du a terme durant els mesos amb baix risc d'incendi. Es centraran en netejar pistes forestals per permetre el pas de camions de bombers i ADF, a través d’un pla que té un pressupost d’11.000 euros i que és subvencionat en un 80% per la Diputació de Barcelona.

Vehicles de l'ADF d’Esparreguera preparats per actuar