Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 21/01/2020
Traducció automàtica

Vista 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Treball i Formació Divendres, 5 d'octubre de 2018

L’atur registra al mes de setembre el millor comportament dels últims anys

L’estadística del mes de setembre que acaba de publicar el Consell Comarcal dona un respir després de les males dades acumulades durant l’estiu, rebaixant el nombre de persones desocupades en 108 a Esparreguera

Sense recuperar encara tots els llocs de treball destruïts durant l’estiu, a data de 30 de setembre de 2018 hi havia 108 aturats menys que un mes abans. I això que, entre juliol i agost, es van destruir 150 llocs de treball, amb una taxa especialment dolenta al mes d’agost, quan l’atur es va incrementar en 136 persones.

Va ser la pitjor dada mensual dels últims 3 anys, però al setembre s’ha produït el record en sentit invers: s’ha creat més ocupació que en cap altre mes dels darrers tres anys. A més, Esparreguera se situa entre les poblacions del Baix Llobregat com la segona població on més ha baixat l’atur en termes absoluts i també entre les primeres en termes relatius, amb un descens del 7,9% front al 2,4% que registra de mitjana la comarca. A data de finals de setembre, hi havia a la nostra vila un total de 1.257 persones aturades.

Antonio Ferre, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, ha dit en declaracions a Ràdio Esparreguera que “malgrat que no hem recuperat el nombre de llocs de treball perduts darrerament, hem estat capaços el mes de setembre de reabsorbir una part d'aquests i des de l'Ajuntament continuarem treballant per arribar a las xifres, com a mínim del mes de juny".

El regidor insisteix en la seva hipòtesi que la causa d’aquests ascensos i descensos tan acusats durant l’estiu és una mala praxis en sectors com, per exemple, el de l’educació, que porta a fer acomiadaments durant el període de vacances, per després tornar a contractar. Des del departament de Treball i Formació de l'Ajuntament d'Esparreguera, actualment s’està immers en la incorporació del programa de Garantia Juvenil i en la realització de diferents cursos de formació. Un cop acabades les obres que s’estan duent a les aules de formació de Can Trempat es podrà optar a cursos subvencionats pel SOC, i el que també s’està homologant és l’organització, la planificació i l'execució dels cursos propis de l’Ajuntament, en aquest cas, amb la prestigiosa norma ISO de caràcter internacional.

Cal Trempat