Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 19/04/2019
Traducció automàtica

Parc de la vila

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes Dilluns, 8 d'octubre de 2018

Els Castellers d’Esparreguera igualen la millor actuació de la seva història

Els bordeus han tornat de la vint-i-setena edició del Concurs de Castells de Tarragona sense haver aconseguit descarregar la torre de set, però amb el bon regust d’una bona actuació que els ha situat a la 26a posició de 42 colles, amb un total de 1.345 punts

Els Castellers d’Esparreguera varen portar amb solvència a la Tarraco Arena Plaça el 5de7 i el 7de7 i varen aconseguir igualar la millor actuació de la seva història. La decepció del 2de7 que va caure no esvaeix la joia per aquest dia històric en què varen aconseguir arrossegar a 250 persones. Aïda Puig, cap de colla dels bordeus, ha destacat en declaracions a Ràdio Esparreguera que “malgrat que la torre no es va poder descarregar, vàrem estar a punt i la colla es va donar compte que ho podem fer, per tant, estem molt contents i hem fet molta pinya entre tots, i no podem estar més satisfets com a colla”.

Els bordeus varen aconseguir una puntuació de 1.345 i varen quedar en 26a posició empatats amb els Castellers de Castelldefels. De la jornada de dissabte, varen ser catorzens a la classificació, però cal tenir en compte que també hi entren les colles que participen al concurs de Torredembarra que es porta a terme el cap de setmana anterior.

Els Castellers d’Esparreguera varen fer la mateixa actuació que fa quatre anys, durant la que va ser la seva primera participació a la història en el Concurs de Tarragona. En aquella ocasió varen acabar en la 13a posició de la jornada de dissabte i la 25a global amb 990 punts.

Les 250 persones que varen assistir varen gaudir de l’experiència i, tot i el desànim de la caiguda de la torre, finalment l’ambient va ser de festa. És el primer cop que els castellers d’Esparreguera fan front a una organització logística d’aquestes dimensions.

A més a més, els Castellers varen tornar amb doble alegria, perquè els seus grallers i tabalers varen ser distingits amb una classificació que els va situar entre els tres millors de la plaça.

D’altra banda, el periodista esparreguerí Efren Garcia, especialitzat en castells i redactor del diari Ara, també ha dit aquest matí en declaracions a l’emissora municipal que els castellers d’Esparreguera “es varen quedar a un pas de poder descarregar el 2 de 7 i ha qualificat l’actuació de molt bona”. Per al periodista d’Esparreguera, els bordeus van anar a buscar els seus màxims, que són el 5de7 i el 7de7 i, finalment, un 2de7 que va caure en el moment de descarregar-lo, però assegura que, des de plaça, es va veure ferm i fort, i que tot apuntava que, aquest cop sí, ho aconseguirien.

De cara a futur, el periodista anima els bordeus a seguir treballant en la torre i a fer el pas als castells de vuit, considerant que el 4de8 seria un bon inici.

Els Castellers d'Esparreguera van actuar dissabte a la tarda a la Tarraco Arena Plaça