Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 22/10/2018
Traducció automàtica

Vista 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes Dilluns, 8 d'octubre de 2018

Els Castellers d’Esparreguera igualen la millor actuació de la seva història

Els bordeus han tornat de la vint-i-setena edició del Concurs de Castells de Tarragona sense haver aconseguit descarregar la torre de set, però amb el bon regust d’una bona actuació que els ha situat a la 26a posició de 42 colles, amb un total de 1.345 punts

Els Castellers d’Esparreguera varen portar amb solvència a la Tarraco Arena Plaça el 5de7 i el 7de7 i varen aconseguir igualar la millor actuació de la seva història. La decepció del 2de7 que va caure no esvaeix la joia per aquest dia històric en què varen aconseguir arrossegar a 250 persones. Aïda Puig, cap de colla dels bordeus, ha destacat en declaracions a Ràdio Esparreguera que “malgrat que la torre no es va poder descarregar, vàrem estar a punt i la colla es va donar compte que ho podem fer, per tant, estem molt contents i hem fet molta pinya entre tots, i no podem estar més satisfets com a colla”.

Els bordeus varen aconseguir una puntuació de 1.345 i varen quedar en 26a posició empatats amb els Castellers de Castelldefels. De la jornada de dissabte, varen ser catorzens a la classificació, però cal tenir en compte que també hi entren les colles que participen al concurs de Torredembarra que es porta a terme el cap de setmana anterior.

Els Castellers d’Esparreguera varen fer la mateixa actuació que fa quatre anys, durant la que va ser la seva primera participació a la història en el Concurs de Tarragona. En aquella ocasió varen acabar en la 13a posició de la jornada de dissabte i la 25a global amb 990 punts.

Les 250 persones que varen assistir varen gaudir de l’experiència i, tot i el desànim de la caiguda de la torre, finalment l’ambient va ser de festa. És el primer cop que els castellers d’Esparreguera fan front a una organització logística d’aquestes dimensions.

A més a més, els Castellers varen tornar amb doble alegria, perquè els seus grallers i tabalers varen ser distingits amb una classificació que els va situar entre els tres millors de la plaça.

D’altra banda, el periodista esparreguerí Efren Garcia, especialitzat en castells i redactor del diari Ara, també ha dit aquest matí en declaracions a l’emissora municipal que els castellers d’Esparreguera “es varen quedar a un pas de poder descarregar el 2 de 7 i ha qualificat l’actuació de molt bona”. Per al periodista d’Esparreguera, els bordeus van anar a buscar els seus màxims, que són el 5de7 i el 7de7 i, finalment, un 2de7 que va caure en el moment de descarregar-lo, però assegura que, des de plaça, es va veure ferm i fort, i que tot apuntava que, aquest cop sí, ho aconseguirien.

De cara a futur, el periodista anima els bordeus a seguir treballant en la torre i a fer el pas als castells de vuit, considerant que el 4de8 seria un bon inici.

Els Castellers d'Esparreguera van actuar dissabte a la tarda a la Tarraco Arena Plaça