Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 19/09/2020
Traducció automàtica

Montserrat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Arxiu Municipal, Memòria Històrica Dijous, 11 d'octubre de 2018

En marxa el cicle de xerrades “Coneguem la nostra història”

Una xerrada de l’esparreguerí Enric Gili sobre la font monumental de la plaça de l’Església va inaugurar ahir a l’Arxiu Municipal la segona edició d’aquest cicle de xerrades d’història local

Una vintena de persones varen assistir ahir a la primera xerrada del cicle "Coneguem la nostra historia", organitzat des de l'Arxiu Municipal d'Esparreguera. La sessió, que suposava l'estrena de la segona edició d'aquest dedicat a la historia local d'Esparreguera, va anar a càrrec d'Enric Gili i va estar dedicada a la font monumental de la plaça de l’Església.

Mariona Masferrer, regidora de l’Arxiu i de la Memòria Històrica de l’Ajuntament d’Esparreguera, ha valorat aquest matí en declaracions a Ràdio Esparreguera que “l’Enric Gili és una persona que coneix molt bé aquest tema, ja que l’ha viscut com a exregidor de l’Ajuntament i com a directiu de la companyia d’Aigües Vidal”.

La regidora també ha anunciat la resta de la programació d’aquesta segona edició del cicle de xerrades sobre temes de la història local d’Esparreguera que completen cinc conferències més fins el mes d’abril de 2019. La propera xerrada la protagonitzarà el 14 de novembre l’estudiant Ariadna Xairó amb el seu treball sobre la violència entre les parelles “Sense tu sí sóc algú” i que va rebre el Premi de Recerca Jove.

El 12 de desembre la historiadora Gràcia Dorel-Ferré amb el tema “El patrimoni industrial”; el 6 de febrer el professor Josep Ràfols abordarà com era “Esparreguera durant els anys de la Mancomunitat”; el 13 de març Josep Daura parlarà sobre “El mal de les guixes”; i el 10 d’abril, com a cloenda d’aquesta segona edició, l’historiador Josep Maria Cobos i la professora i historiadora Joana Llordella oferiran la conferència ”Els repressaliats de la Guerra Civil”.

Totes les xerrades es porten a terme un dimecres al mes a partir de 2/4 de 7 de la tarda a l’Arxiu Municipal. Podeu consultar-ne la programació a l'agenda del web municipal.

Les xerrades es porten a terme a l'Arxiu Municipal